Головна Сервіси для юристів База рішень" Протокол " Ухвала КГС ВП від 28.10.2019 року у справі №922/2277/19

Ухвала КГС ВП від 28.10.2019 року у справі №922/2277/19

01.10.2020
Автор:
Переглядів : 253

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

11 серпня 2020 року

м. Київ

Справа № 922/2277/19

Верховний Суд у складі колегії суддів Касаційного господарського суду:

Губенко Н. М. - головуючий, Кролевець О. А., Стратієнко Л. В.,

за участю секретаря судового засідання - Охоти В.Б.,

представників учасників справи:

позивача - Тарасенко О.В.,

відповідача - не з`явився,

третьої особи 1 - ОСОБА_1 ,

третьої особи 2 - не з`явився,

третьої особи 3 - не з`явився,

розглянув у відкритому судовому засіданні касаційну скаргу ОСОБА_2

на постанову Східного апеляційного господарського суду

у складі колегії суддів: Дучал Н. М., Гетьман Р. А., Сіверін В. І.

від 14.04.2020

за позовом ОСОБА_3

до Товариства з обмеженою відповідальністю фірма "Ідалія"

треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача: ОСОБА_4 ; ОСОБА_2 ; Товариство з обмеженою відповідальністю "Нова-Ідалія"

про визнання недійсним рішення,

Розпорядженням Заступника керівника апарату - керівника секретаріату Касаційного господарського суду від 06.08.2020 № 29.3-02/1531 призначено проведення повторного автоматизованого розподілу справи № 922/2277/19 у зв`язку із запланованою відпусткою суддів Кондратової І.Д., Студенця В.І.

Згідно із витягом з протоколу повторного автоматизованого розподілу судової справи (касаційної скарги, апеляційної скарги, заяви) між суддями від 06.08.2020 для розгляду справи № 922/2277/19 визначено колегію суддів Касаційного господарського суду у наступному складі: головуючий - Губенко Н.М., судді: Кролевець О.А., Стратієнко Л.В.

ІСТОРІЯ СПРАВИ

1. Короткий зміст позовних вимог

ОСОБА_3 звернувся до Господарського суду Харківської області з позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю фірми "Ідалія" про визнання недійсними рішень загальних зборів учасників Товариства з обмеженою відповідальністю фірми "Ідалія", оформлених протоколом № 19/03/19 від 19.03.2019.

Обґрунтовуючи підстави позову позивач послався на те, що загальні збори учасників Товариства з обмеженою відповідальністю фірми "Ідалія" були проведені з порушенням порядку їх скликання, та за участю осіб, які не мали необхідної кількості голосів для голосування та прийняття рішень, оскільки: ОСОБА_2 ІНФОРМАЦІЯ_1 відчужив частину своєї частки у статутному капіталі товариства розміром 32% на користь Товариства з обмеженою відповідальністю "Нова-Ідалія" відповідно до договору дарування, у зв`язку із чим його частка в статутному капіталі товариства на момент скликання та проведення зборів становила 1%; ОСОБА_4 25.10.2018 відчужила свою частку у статутному капіталі товариства розміром 34% на користь Товариства з обмеженою відповідальністю "Нова-Ідалія" відповідно до договору дарування, відтак на момент проведення зборів втратила як право власності на частку у статутному капіталі товариства так і корпоративні права на участь в управлінні товариством. При цьому, позивач зазначив, що рішення прийняті на оскаржуваних загальних зборах учасників Товариства з обмеженою відповідальністю фірми "Ідалія" порушують його корпоративні права на участь в управлінні товариством.

2. Стислий виклад обставин справи, встановлених судами першої та апеляційної інстанцій

Товариство з обмеженою відповідальністю фірма "Ідалія" зареєстроване 07.10.2004 виконавчим комітетом Харківської міської ради.

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст