Головна Сервіси для юристів База рішень" Протокол " Ухвала КАС ВП від 31.07.2018 року у справі №822/2505/17

Ухвала КАС ВП від 31.07.2018 року у справі №822/2505/17

04.06.2020
Автор:
Переглядів : 84

ПОСТАНОВА

Іменем України

31 липня 2018 року

Київ

справа №822/2505/17

адміністративне провадження №К/9901/5420/17

Верховний Суд у складі колегії суддів Касаційного адміністративного суду (далі - Суд):

судді-доповідача Бевзенка В.М.,

суддів - Шарапи В.М., Данилевич Н.А.,

розглянувши у попередньому судовому засіданні касаційну скаргу Головного управління Національної поліції в Хмельницькій області

на постанову Хмельницького окружного адміністративного суду від 03 жовтня 2017 року (прийняту у складі судді Майстер П.М.)

та ухвалу Вінницького апеляційного адміністративного суду від 23 листопада 2017 року (постановлену у складі колегії суддів Білої Л.М., Гонтарука В.М., Граб Л.С.)

у справі № 822/2505/17

за позовом ОСОБА_2

до Головного управління Національної поліції в Хмельницькій області

про визнання незаконним та скасування наказу,

УСТАНОВИВ:

ІСТОРІЯ СПРАВИ

Короткий зміст позовних вимог

Позивач звернувся в суд з позовом до Головного управління Національної поліції в Хмельницькій області, в якому просить визнати незаконним та скасувати наказ начальника Головного управління Національної поліції в Хмельницькій області Семенишина М.О. №176 від 07 лютого 2017 року про притягнення ОСОБА_2 до дисциплінарної відповідальності у вигляді догани із зменшенням премії за лютий 2017 року на 10% від розрахункового відсотку премії за відповідною посадою.

Позовні вимоги обґрунтовано тим, що накладення дисциплінарного стягнення у вигляді догани із зменшенням премії за лютий 2017 року на 10% від розрахункового відсотку премії за відповідною посадою, є неправомірним, оскільки жодних дій, які б слугували підставою для накладення вказаного стягнення він не вчиняв. Посилаючись на викладене, позивач вважає наказ начальника Головного управління Національної поліції в Хмельницькій області Семенишина М.О. №176 від 07.02.2017 року про притягнення ОСОБА_2 до дисциплінарної відповідальності у виді догани із зменшенням премії за лютий 2017 року на 10% від розрахункового відсотку премії за відповідною посадою незаконним та таким, що порушує його права, свободи та законні інтереси.

Короткий зміст рішень судів попередніх інстанції

Ухвалою Хмельницького окружного адміністративного суду від 03 жовтня 2017 року у задоволенні клопотання відповідача про залишення позову без розгляду відмовлено.

Ухвалою Вінницького апеляційного адміністративного суду від 23 листопада 2017 року залишено без змін постанову Хмельницького окружного адміністративного суду від 03 жовтня 2017 року, якою задоволено позовні вимоги.

Короткий зміст вимог касаційної скарги та відзиву до неї

У касаційній скарзі відповідач, посилаючись на порушення судами першої та апеляційної інстанцій у своїх рішеннях норм матеріального та процесуального права, вважає їх незаконними та необґрунтованими, просить постанову Хмельницького окружного адміністративного суду від 03 жовтня 2017 року та ухвалу Вінницького апеляційного адміністративного суду від 23 листопада 2017 року скасувати та прийняти нову постанову, якою позовну заяву залишити без розгляду.

ОБСТАВИНИ СПРАВИ ВСТАНОВЛЕНІ СУДАМИ ПОПЕРЕДНІХ ІНСТАНЦІЙ

ОСОБА_2 з 17 червня 2016 року працює на посаді начальника сектору реагування патрульної поліції №2 Шепетівського відділу поліції ГУНП.

Наказом т.в.о. начальника Головного управління Національної поліції в Хмельницькій області Остапчука В.В. від 05.01.2017 року №16 призначено службове розслідування за фактом порушення службової дисципліни, неналежного виконання посадових інструкцій окремими працівниками поліції Шепетівського ВП ГУНП в Хмельницькій області.

Згідно висновку службового розслідування за фактом порушення службової дисципліни, неналежного виконання посадових інструкцій окремими працівниками поліції Шепетівського відділу поліції ГУНП в Хмельницькій області від 03.02.2017 року, зазначено, що ОСОБА_2 неналежно виконував посадову інструкцію в частині організації діяльності підпорядкованого особового складу, проведення ним профілактичної роботи, у тому числі документування адміністративних правопорушень, які безпосередньо впливають на стан оперативної обстановки.

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст