Головна Блог Аналітична стаття Статті Новые правила уже скоро: развенчиваем мифы вокруг закона о парковке

Новые правила уже скоро: развенчиваем мифы вокруг закона о парковке

20.01.2018
Автор:
Переглядів : 1686

21 грудня 2017 року парламент ухвалив закон №5364 про реформування сфери паркування. Незабаром його підпише президент.

Якщо це станеться, а скоріше за все, саме так і буде, з другого півріччя 2018 року близько 15 мільйонів водіїв і 10 мільйонів автовласників будуть жити уже за новими правилами.

Крім врегулювання правил паркування, зупинки та стоянки, закон удосконалює механізм притягнення до адміністративної відповідальності власників автівок.

Як будуть карати порушників і як водії та автовласники зможуть захистити свої права, про це детально далі.

Як будуть карати

У сфері безпеки дорожнього руху та паркування будуть діяти три режими притягнення до адміністративної відповідальності.

Перший — "старий" режим. Він передбачає контакт поліцейського та порушника, перевірку посвідчення водія, технічного паспорта, складання постанови про притягнення до відповідальності прямо на місці вчинення порушення.

Другий — автоматичний режим. Він передбачає фіксацію шести видів правопорушень стаціонарними камерами, які можуть бути встановлені на шляхопроводах, стовпах і навіть на громадському транспорті.

Інформація з камер надходитиме до центрів обробки інформації, де за результатами візуальної перевірки поліцейські, за допомогою електронного цифрового підпису, будуть так само складати постанову.

При фіксації правопорушень у такому випдаку з порушника спочатку стягуються штрафні бали, яких вистачає на три порушення. А потім уже грошові штрафи.

Третій — режим фотозйомки або відеозапису. Він передбачає фіксацію трьох видів порушень у ручному режимі технічними засобами у спеціальній захищеній програмі, яка автоматично відображатиме дату, час, координати місця порушення.

У цьому режимі зможуть працювати поліцейські та уповноважені від міста інспектори з паркування. Списання штрафних балів не передбачене — одразу буде накладатися грошовий штраф. Саме цей режим є новелою закону №5364.

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст