Головна Блог Новини Кемерон анонсував глобальний форум щодо повернення активів, який допоможе Україні

Кемерон анонсував глобальний форум щодо повернення активів, який допоможе Україні

14.05.2016
Переглядів : 1352

За словами прем'єр-міністра Великобританії Девіда Кемерона, міжнародна ініціатива щодо повернення активів допоможе Україні, Нігерії, Шрі-Ланці та Тунісу. Перший міжнародний форум відбудеться у США наступного року.

Перший міжнародний форум щодо повернення виведених із країн активів буде зосереджений на допомозі Україні, Нігерії, Шрі-Ланці та Тунісу. Про це у четвер, 12 травня, заявив прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон.

Згадайте новину: Консервативна партія на чолі із Девідом Кемероном перемогла на парламенських виборах у Великій Британії

За словами британського прем'єра, глобальний форум з повернення активів відбудеться за підтримки Організації Об'єднаних Націй та Світового банку в США наступного року. "Форум сприятиме зміцненню співпраці між країнами, із яких були викрадені активи, та країнами, де ці активи були сховані", - заявив Кемерон після закінчення міжнародного саміту щодо боротьби з корупцією в Лондоні, слова якого наводить сайт британського уряду. На думку прем'єр-міністра Великобританії, форум також сприятиме забезпеченню правопорядку та роботі з повернення незаконно отриманих коштів.

Угода щодо повернення активів була однією з-понад десятка ініціатив щодо боротьби з корупцією, оголошених на саміті в Лондоні. Водночас Росія, Китай, Бразилія, Індонезія та ще ряд країн не підписалися під більшістю угод.

Згадайте новину: Антикорупційний прокурор Холодницький пообіцяв патріарху Філарету знищити корупцію

До загальної декларації антикорупційного саміту приєдналась Україна, повідомили в Державній фіскальній службі країни.

Джерело: DW

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст