Головна Блог Новини Європарламент та Україна одночасно ратифікували Угоду про асоціацію між Україноюта ЄС!

Європарламент та Україна одночасно ратифікували Угоду про асоціацію між Україноюта ЄС!

16.09.2014
Автор:
Переглядів : 1514

Без жодних застережень Верховна Рада України та Європарламент одночасно ратифікували Угоду про асоціацію між Україною та Європейським Союзом.( англ. - Ukraine–European Union Association Agreement).

За ухвалення закону про ратифікацію Угоди про асоціацію проголосували 355 народних депутатів із 381 присутнього. Проти не проголосував ніхто.

У Страсбурзі серед депутатів Європарламенту були дещо інші результати: присутні – 697, за – 535, проти – 127, утримались – 35. Але в будь-якому випадку за ратифікацію Угоди про асоціацію проголосувала переважна більшість євродепутатів.

Голова ВРУ Олександр Турчинов назвав ратифікацію Угоди про асоціацію "історичним шансом", який Україна "виборола кров'ю". Зі свого боку прем’єр-міністр Арсеній Яценюк коментуючи ратифікацію Угоди про асоціацію сказав, що "це тільки початок великого європейського шляху", і політична еліта країни має показати таку ж волю до змін, яку показав український народ.

В цілому вже було і багато ще буде радісних та критичних заяв з приводу ратифікації Угоди про асоціацію, але європейський поступ України вже не змінити!

Слід зазначити і юридичну складову цієї події. Стаття 9 Конституції України передбачає, що чинні міжнародні договори, згода на обов’язковість яких надана Верховною Радою України, є частиною національного законодавства України.

Згідно ст. 8 ЗУ «Про міжнародні договори України» згода України на обов'язковість для неї міжнародного договору
може надаватися шляхом підписання, ратифікації, затвердження, прийняття договору, приєднання до договору.

Відповідно до ст. 9 цього ж закону «ратифікація міжнародних договорів України здійснюється шляхом прийняття закону про ратифікацію, невід'ємною частиною якого є текст міжнародного договору.

Із офіційним текстом Угоди про асоціацію між Україною та ЄС можливо ознайомитись на Урядовому порталі за цим посиланням: http://www.kmu.gov.ua/kmu/control/uk/publish/article?art_id=246581344&cat_id=223223535

Згадайте новину: Україна підписала економічну частину Угоди про асоціацію з Європейським Cоюзом.

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст