Головна Блог Новини Дезертира, який рік ухилявся від військової служби, увʼязнили на 5 років

Дезертира, який рік ухилявся від військової служби, увʼязнили на 5 років

22.03.2024
Переглядів : 552

Шевченківський районний суд міста Запоріжжя визнав військовослужбовця винним у дезертирстві.

Про це повідомляє «Судовий репортер» із посиланням на вирок від 20 березня.

Обвинувачений служив у війську за контрактом і мав звання матроса. У вересні 2022-го його призначили оператором-топогеодезистом радіолокаційної станції взводу управління командира військової частини.

28 жовтня 2022 року чоловік вибув у відпустку за сімейними обставинами і зобовʼязався повернутися на службу 2 листопада, але не зробив цього. До 6 грудня 2023 року він ухилявся від військової служби і проводив чаc на власний розсуд

Згадайте новину: Чим дезертирство відрізняється від самоволки — ВС ККС (справа № 297/2178/21)

У судовому засіданні чоловік не заперечував скоєного і говорив про щире каяття.

Йдеться про особливо тяжкий злочин свідоме дезертирство в умовах воєнного стану. Суд врахував також особу обвинуваченого: неодружений, не інвалід, проходить військову службу, має постійне місце проживання.

Чоловіка засудили до 5 років тюремного покарання.

Згадайте новину: Дезертира посадили на 4 роки - нижче найнижчої межі санкції ст. 404 КК

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст