Головна Блог Новини Чоловік мобілізаційного віку не оновив дані: чи вважатиметься повістка, надіслана поштою, врученою

Чоловік мобілізаційного віку не оновив дані: чи вважатиметься повістка, надіслана поштою, врученою

30.05.2024
Переглядів : 5012

Після завершення 60-денного періоду, відведеного законодавством для уточнення облікових даних, повістка може бути відправлена рекомендованим поштовим відправленням з повідомленням про вручення на адресу місця проживання військовозобов'язаного чи резервіста. У випадку, якщо адресу до 16 липня не було уточнено, повістка надсилається на адресу зареєстрованого місця проживання.

Інтерв'ю: Поліцейські вправі вимагати військові документи, але не вручати повістку, додому можуть прийти, якщо військовозобов'язаний у розшуку

Про це повідомив речника Полтавського обласного ТЦК та СП майора Романа Істоміна «Телеграфу».

Після завершення 60-денного періоду, відведеного законодавством для уточнення облікових даних, повістка може бути відправлена рекомендованим поштовим відправленням з повідомленням про вручення на адресу місця проживання військовозобов'язаного чи резервіста. У випадку, якщо адресу не було уточнено, повістка надсилається на адресу зареєстрованого місця проживання.

Згадайте новину: Чи буде повістка вважатися врученою, якщо змінено місце проживання та не повідомлено про це ТЦК

Важливою деталлю є те, що день явки за викликом визначається не раніше 14-го дня від дня надсилання повістки поштою.

Процедура вручення повістки включає в себе певні кроки без необхідності підпису отримувача. Належним підтвердженням оповіщення про виклик у ТЦК є інформація та/або документи від поштового оператора або відмітки про відмову отримати поштове відправлення.

Нагадаємо, невідповідність даних військового квитка даним з електронного Реєстру «Оберіг» є підставою для доставки особи до ТЦК під час перевірки документів.

Згадайте новину: З 18 липня повістки в Україні почнуть розсилати поштою

З 18 травня набув сили закон про мобілізацію №3633-IX (законопроект 10449 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань проходження військової служби, мобілізації та військового обліку»).

Читайте статтю: Новації проведення призову та вручення повісток: що варто знати роботодавцю?

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст