Головна Блог Новини Чи можна побудувати і скільки коштуватиме нова «Мрія»

Чи можна побудувати і скільки коштуватиме нова «Мрія»

15.04.2022
Переглядів : 2865

Руйнування легендарного, унікального літака Ан-225 рашистами стало важким ударом не лише для підприємства "АНТОНОВ", а й для всієї світової спільноти. Тому для нас відновлення "Мрії" — надважливе завдання!

Дійсно, деякі основні агрегати для планера літака є в наявності. Проте нова "Мрія" має відповідати сучасним та перспективним нормам льотної придатності, а також бути обладнаною відповідно до переліку завдань, які вона буде виконувати. Це вимагатиме проведення великого обсягу розрахунково-конструкторських робіт, обрання та закупівлі відповідних комплектуючих, проведення програми випробувань та ін. Безумовно, цей проєкт буде здійснюватися в широкій міжнародній кооперації, за участю провідних компаній та підприємств глобальної авіаіндустрії.

Обсяг фінансування та можливість використання компонентів Ан-225, який піддався руйнуванням з боку рашистів, буде визначатися спеціальною комісією, що створюється під егідою ДК "Укроборонпром". Джерела фінансування також визначатимуться державою. Ті кошти, які вже надійшли до фонду, будуть використані винятково для реалізації проєкту з відбудови "Мрії". Ба більше, із прозорим звітуванням за кожну витрачену гривню чи долар.

Щодо термінів, наразі говорити про них передчасно, адже програма має бути ретельно опрацьована.

Також ще раз просимо вас найближчим часом утриматися від відвідання аеродрому "Київ-Антонов-2", на території якого проводяться роботи з розмінування та знешкодження інших наслідків перебування окупантів.

Джерело: ДП "Антонов"

ТАБЛОИД: На заводі "Антонов" зібрали перший серійний "Ан-178" без деталей РФ

Скільки коштуватиме нова «Мрія»

Навіщо створювався Ан-225 «Мрія»?

Ан 225 «Мрія» – дуже специфічний літак. Він створювався під завдання космічної програми, а не для комерційних перевезень.

«Мрія» мала перевозити радянський шатл «Буран» та компоненти ракети носія «Енергія» від місця виробництва на космодром Байконур та забирати «Буран» із запасних аеродромів, якщо він туди приземлиться.

Самостійно Буран, звісно, дістатися нікуди не міг. Він міг тільки спускатися плавом з орбіти. Для решти потрібна була «Мрія».

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст