Головна Блог Новини Британія виходить з Євросоюзу, а Кемерон іде у відставку

Британія виходить з Євросоюзу, а Кемерон іде у відставку

24.06.2016
Переглядів : 1616

На історичному референдумі у Британії перемогли прибічники виходу країни з Євросоюзу. За таке рішення проголосували 52% громадян, проти - 48%. Британія була членом ЄС 43 роки.

У Шотландії і Північній Ірландії більшість округів проголосували проти "брекзиту". Так само вчинила більшість виборців у Лондоні.

Але в інших регіонах, зокрема в Уельсі та центральній Англії, пункт про вихід країни з ЄС здобув велику підтримку.

На результати референдуму миттєво відреагував фунт, впавши до найнижчого рівня щодо долара з 1985 року.

Явка виборців склала 71,8%, у голосуванні взяли участь понад 30 млн людей. Це - найвища явка на голосуванні в Сполученому Королівстві з 1992 року.

При підрахунку результатів референдуму враховуються не підсумки регіонів, як при звичайному голосуванні у Великій Британії, а загальна кількість голосів за чи проти "брекзиту".

Згадайте новину: Кемерон анонсував глобальний форум щодо повернення активів, який допоможе Україні

"День незалежності"

Лідер ультраправої Партії незалежності Сполученого Королівства (UKIP) і один із найпалкіших прибічників "брекзиту" Найджел Фарадж заявив своїм радісним прихильникам, що цей вибір "стане перемогою простих порядних людей".

Він закликав до негайної відставки прем'єр-міністра Девіда Кемерона, який і скликав референдум, але агітував за те, аби країна лишалася в ЄС.

Джерело у Лейбористській партії розповіло: "Якщо ми проголосуємо за вихід, Кемерон серйозно задумається над тим, чи лишатися на посаді".

Водночас консерватори, які агітували за вихід, в тому числі Борис Джонсон і Майкл Гоув, підписали листа до пана Кемерона, закликавши його залишитися на посаді, попри результат референдуму.

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст