Головна Блог Аналітична стаття Статті Аналіз та верифікація електронних доказів: фото і відео

Аналіз та верифікація електронних доказів: фото і відео

08.11.2021
Переглядів : 4596

У 2014 році нігерійські збройні сили і державна громадянська міліція у позасудовому порядку стратили 600 людей. Користувачі соцмереж зняли і опублікували частину злочинів. Amnesty International уповільнили відео та виявили надписи на бронежилетах солдат та ідентифікаційний номер гвинтівки. Аналіз контенту користувачів показав, що ці порушення є злочинами згідно з міжнародним правом.

Molfar підготували принципи аналізу фото і відео для журналістських і досудових розслідувань. Ми використали власний досвід і вивчили кейси Bellingcat і Amnesty International.

Читайте статтю: Як використовувати аналіз соцмереж для захисту прав та інтересів у суді

Аналіз і верифікація фото і відео

Іноді достатньо пошуку за картинкою в Google, щоб знайти людей, ідентифікувати об'єкти і дізнатись про геолокацію. В інших випадках аналіз фото і відео - складний процес, який потребує знань мов, культури і історії, навиків верифікації контенту, аналізу супутникових знімків і використання інструментів OSINT.

Читайте статю: Методи і технології пошуку контактів у відкритих джерелах

Етапи контент-аналізу

  • Аналіз деталей, які відносяться до людей, об'єктів і активностей на фото або відео

  • Порівняння географічних об'єктів зі супутниковими знімками місцевості

  • Цифрове дослідження фотографії на предмет маніпуляцій і фотомонтажу

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст