Главная Блог Аналитические статьи Статьи Аналіз та верифікація електронних доказів: фото і відео

Аналіз та верифікація електронних доказів: фото і відео

08.11.2021
Просмотров : 4594

У 2014 році нігерійські збройні сили і державна громадянська міліція у позасудовому порядку стратили 600 людей. Користувачі соцмереж зняли і опублікували частину злочинів. Amnesty International уповільнили відео та виявили надписи на бронежилетах солдат та ідентифікаційний номер гвинтівки. Аналіз контенту користувачів показав, що ці порушення є злочинами згідно з міжнародним правом.

Molfar підготували принципи аналізу фото і відео для журналістських і досудових розслідувань. Ми використали власний досвід і вивчили кейси Bellingcat і Amnesty International.

Читайте статтю: Як використовувати аналіз соцмереж для захисту прав та інтересів у суді

Аналіз і верифікація фото і відео

Іноді достатньо пошуку за картинкою в Google, щоб знайти людей, ідентифікувати об'єкти і дізнатись про геолокацію. В інших випадках аналіз фото і відео - складний процес, який потребує знань мов, культури і історії, навиків верифікації контенту, аналізу супутникових знімків і використання інструментів OSINT.

Читайте статю: Методи і технології пошуку контактів у відкритих джерелах

Етапи контент-аналізу

  • Аналіз деталей, які відносяться до людей, об'єктів і активностей на фото або відео

  • Порівняння географічних об'єктів зі супутниковими знімками місцевості

  • Цифрове дослідження фотографії на предмет маніпуляцій і фотомонтажу

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст