Головна Блог Новини Адвокат (решало - ред.), який під виглядом хабара виманював собі гонорар, не поніс покарання

Адвокат (решало - ред.), який під виглядом хабара виманював собі гонорар, не поніс покарання

15.05.2023
Переглядів : 10395

Мурованокуриловецький районний суд Вінницької області визнав адвоката винним у шахрайстві.

Про це повідомляє «Судовий репортер» із посиланням на вирок від 8 травня.

У 2018 році адвокат захищав чоловіка у справі про крадіжку з проникненням. Клієнт повідомив УСБУ у Вінницькій області, що адвокат сказав йому, що треба дати 1000 доларів слідчому. Поліція начебто хотіла притягувати за крадіжку ще одну людину як співучасника і це би погіршило становище підозрюваного.

Згадайте новину: Адвокат "сдав" суддю Володимира Пʼятковського і таким чином не "присів" до буцигарні за посередництво у хабарі

Початково існувала версія, що гроші вимагає слідчий і захисник є його посередником. Надавався дозвіл на зняття інформації з їх мобільних телефонів.

Адвоката затримали після передачі йому 1000 доларів, коли пересвідчились, що він не планує ділитися з ким-небудь, а повертається із грошима додому.

Сторона захисту стверджувала, що кошти були неофіційною винагородою захисника. Клієнт нібито боргував оплату і водночас пропонував підкупити слідчого. Тому адвокат говорив, що вирішив підіграти цій провокації і отримати гроші за свою роботу.

Суд вирішив, що ознак провокації злочину немає. Зустрічі відбувалися за взаємною згодою і обвинувачений активно підтримував розмову, розповідав про контакти зі слідчим та прокурором, а також називав відповідні суми і від грошей не відмовлявся.

Згадайте новину: Одиозному Шевчуку призупинили адвокатське свідоцтво за образу адвоката та воїна Масі Найєма

Зафіксовано, як адвокат розповідає, що вже спілкувався зі слідчим та прокурором і питання буде коштувати 1000 доларів на всіх, з яких адвокат візьме собі 200 доларів.

Адвокат: І всі бояться. У вас там, може, легше вирішується. Розумієш? Тут всі бояться за свою репутацію, один оглядається на іншого.

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст