Главная Блог Аналитические статьи Дайджесты Які спадкові спори приніс нам 2017 рік? Дайджест судових рішень ресурсу Протокол для наших любих користувачів!

Які спадкові спори приніс нам 2017 рік? Дайджест судових рішень ресурсу Протокол для наших любих користувачів!

26.12.2017
Просмотров : 6893

2017 рік відзначився знаковими судовими справами у сфері питань спадкування. Ми описали для Вас найбільш корисні для практики рішення судів, тому будь ласка розпоряджатися ними на власний розсуд. Тексти усіх цих рішень із описом фабули знаходяться у розділі ресурсу «Цікаві судові рішення». Отже, шануймо останню волю спадкодавця та не порушуємо законних прав спадкоємців!

ДАЙДЖЕСТ: Виконавче провадження. 10 приголомшливих рішень суду у 2017 році від юридичного ресурсу «Протокол»!

2017 рік: 10 найбільш цікавих рішень щодо спорів з банками за версією ресурсу «Протокол»!

Да прибудет с Вами СИЛА! 10 судових баталій з фіскалами 2017 року за версією ресурсу «Протокол»!

Трудові спори у 2017 році. 10 рішень суду від ресурсу "Протокол", які стануть Вам у нагоді!

Які спадкові спори приніс нам 2017 рік? Дайджест судових рішень ресурсу Протокол для наших любих користувачів!

Житлові спори! 10 судових рішень, які визначають практику у 2017 році за версією ресурсу «Протокол»!

Право власності священне! 10 пам’ятних рішень суду про захист власності за версією ресурсу «Протокол» у 2017 році!

Земля найважливіший актив! 10 класних рішень суду 2017 року у земельних справах за версією ресурсу «Протокол»!

10 видатних судових актів 2017 року у галузі кримінально-процесуального права за версією ресурсу «Протокол»!
2017 рік: 10 найбільш цікавих рішень у площині сімейних спорів за версією ресурсу «Протокол»!
10 судових справ про делікти та відшкодування шкоди, які є найбільш істотними у 2017 році за версією ресурсу «Протокол»!
1. Комморієнти, спадкова трансмісія та право представлення: використовуючи ці терміни ВСУ захистив права хлопця, який раніше через малоліцтво не зміг правильно прийняти спадщину свого діда.
Справедлива в повному розумінні цього слова постанова ВСУ, яка через багато років після одночасної, тобто в один день, загибелі у ДТП діда та матері захистила права онука на спадок. У діда було двоє дітей: мати онука та дядько онука, який після загибелі сестри став його опікуном. Спадок та предмет спору – це право власності на ½ будинку, який належав діду. Після одночасної смерті діда та матері дядько онука прийняв спадщину і повністю через нотаріуса оформив будинок на себе. Онук не звертався до нотаріуса і пропустив усі строки оформлення спадщини. Проте, на момент загибелі діда та матері онуку – позивачу було 7 років.

Суд першої інстанції відмовив у задоволенні позову онуку, суд апеляційної інстанції задовільнив позов, суд касаційної інстанції скасував рішення суду апеляційної інстанції та залишив рішення суду першої інстанції в силі, ВСУ скасував рішення суду касаційної інстанції та залишив в силі рішення суду апеляційної інстанції на користь онука.

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст