Главная Блог Новости Відтепер фіктивність фінансових операцій суб’єктів господарювання також під контролем банків

Відтепер фіктивність фінансових операцій суб’єктів господарювання також під контролем банків

10.06.2019
Просмотров : 3795

Національний банк України постановою від 18.04.2019 № 62 затвердив зміни до Інструкції про ведення касових операцій банками в Україні, йдеться на сайті officevp.sfs.gov.ua

Змінами передбачено, що банк має вживати заходів для вивчення клієнтів-суб'єктів господарювання, які отримують у банку готівку для подальшого здійснення готівкових розрахунків, щоб спростувати або підтвердити підозри щодо здійснення клієнтом фінансових операцій з ознаками фіктивності. Зокрема, з урахуванням ризик-орієнюваного підходу банк має отримувати від клієнта підтвердні документи, на підставі яких здійснюються готівкові розрахунки.

Вспомните новость: Каким будет рынок земли: новый законопроект

Починаючи з 3 червня для того, щоб отримати готівку в банку, суб’єкту господарювання слід надавати підтверджуючі документи.

Такими документами можуть бути:

закупівельний акт (закупівельна відомість);

податковий розрахунок сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь фізичних

осіб, і сум утриманого з них податку;

відомість на виплату готівки;

наказ про відрядження;

кошторис витрат;

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст