Головна Блог Новини Відтепер фіктивність фінансових операцій суб’єктів господарювання також під контролем банків

Відтепер фіктивність фінансових операцій суб’єктів господарювання також під контролем банків

10.06.2019
Переглядів : 3795

Національний банк України постановою від 18.04.2019 № 62 затвердив зміни до Інструкції про ведення касових операцій банками в Україні, йдеться на сайті officevp.sfs.gov.ua

Змінами передбачено, що банк має вживати заходів для вивчення клієнтів-суб'єктів господарювання, які отримують у банку готівку для подальшого здійснення готівкових розрахунків, щоб спростувати або підтвердити підозри щодо здійснення клієнтом фінансових операцій з ознаками фіктивності. Зокрема, з урахуванням ризик-орієнюваного підходу банк має отримувати від клієнта підтвердні документи, на підставі яких здійснюються готівкові розрахунки.

Вспомните новость: Каким будет рынок земли: новый законопроект

Починаючи з 3 червня для того, щоб отримати готівку в банку, суб’єкту господарювання слід надавати підтверджуючі документи.

Такими документами можуть бути:

закупівельний акт (закупівельна відомість);

податковий розрахунок сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь фізичних

осіб, і сум утриманого з них податку;

відомість на виплату готівки;

наказ про відрядження;

кошторис витрат;

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст