Главная Блог Аналитические статьи Статьи Ціна незалежності українського судді

Ціна незалежності українського судді

06.05.2015
Автор:
Просмотров : 2477

Історія судді Апеляційного суду Сергія Бондаренка – який чи не вперше в Україні заявив про тиск з боку голови суду – чимось нагадує детектив: дуже багато деталей, документів, осіб, причетних до справи… Їх можна було б так детально не описувати, якби ж не одне "але". Такий тиск голів судів на своїх "підлеглих" - системна і прихована проблема, і часто служителі Феміди просто не захищені від свавілля керівництва. А опиратися так званій "суддівській корпорації" немає змоги без підтримки своїх же колег.

Обговорюйте тему: Тиск голови Апеляційного суду Черкаської області Володимира Бабенко на суддю Сергія Бондаренко

Нині, у час реформ, для України є ще одна можливість розірвати цю кругову поруку. Для цього потрібні сміливці. Чи можна назвати суддю Бондаренка таким? Вирішувати читачу.

В Олександрівському районному суді на Кіровоградщині суддя Бондаренко оскаржував постанову черкаської обласної прокуратури про закриття кримінального провадження за ч. 2 ст. 376 Кримінального Кодексу України (втручання в діяльність судових органів).

Під час засідання суду позивач-суддя вказав на низку дій з боку голови суду Володимира Бабенка та керівниці апарату Олени Стрелецької, які унеможливлювали виконання його функцій як судді та створювали підґрунтя для того, аби учасники судових процесів скаржились на нього до Вищої кваліфікаційної комісії суддів України (ВККСУ).

Підприємство Фірташа проти викладачки

Конфлікт із головою суду Володимиром Бабенко спалахнув у справі за позовом підприємства Дмитра Фірташа ПАТ “Азот” проти викладачки Черкаського державного технологічного університету Оксани Яшан. У листопаді 2013 року підприємство намагалось виселити її із службового приміщення.

Коли ж колегія суддів відхилила скаргу ПАТ “Азот”, наступного ж дня, за словами позивача, голова суду почав обурюватись таким рішенням і погрожував судді.

Сергій Бондаренко “випадково записав таку розмову”, яку згодом оприлюднив юрист ГО “Автомайдан” Роман Маселко на своїй сторінці у мережі facebook.

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст