Главная Блог Новости Суд скасував реєстрацію багатоповерхівки за фейковим рішенням Дарницького суду

Суд скасував реєстрацію багатоповерхівки за фейковим рішенням Дарницького суду

15.08.2019
Просмотров : 2058

Господарський суд Києва скасував записи про право власності ТОВ «Уніком Сервіс» на багатоповерховий житловий будинок в Києві по вул. Гоголівська, 45г площею 5160,7 м2. Рішення прийнято за позовом Державного інвестиційно-будівельного госпрозрахункового підприємства «Інвестбуд-3000». Про це повідомляє «Судовий репортер» з посиланням на рішення від 18 липня.

Позивач зіслався на те, що право власності за «Уніком Сервіс» зареєстровано неправомірно, внаслідок кримінального злочину, що встановлено вироком Подільського районного суду Києва від 12.12.2018.

У грудні минулого року Подільський суд затвердив угоду, за якою екс-керівник Дарницького суду Києва Медведєв визнав себе винним у реєстрації 22 підроблених рішень суду, що стали підставою для визнання права власності на понад 80 об’єктів нерухомості в місті Києві.

Медведєва покарали штрафом у 17 тис. грн. Раніше весь колектив Дарницького суду брав його на поруки. Підроблені рішення реєструвалися з використання логінів і паролів різних працівників суду. Однак Медведєв узяв все на себе. Підроблені судові рішення він, як ідеться в вироку суду, отримав від невстановлених осіб.

Будинок по вул. Гоголівській почало будувати у 2004 році державне підприємство із залученням інвесторів — фізичних та юридичних осіб.

Згадайте новину: На Київщині охоронця і домоправителя підозрюють у крадіжці $2 млн, які господарі зашили в стелю після революції

За рішенням Дарницького суду 2012 року, як тепер відомо підробленого, «Інвестбуд-3000» начебто передав будинок деякому громадянину Ушацькому А.С. Той у 2008 році нібито позичав 40 млн грн на будівництво у Галатенка К.О. Гроші повернуто не було. Боржник і позичальник уклали мирову угоду і суд визнав власником будинку Галатенка. Останній, у свою чергу, продав будинок деякому Володимиру Токарчуку, який передав його до статутного капіталу ТОВ «Уніком Сервіс».

Згадайте новину: Суд зобов’язав прокурора повернути $200 тис. доларів, які вважали хабарами Мінекології

У квітні 2018 Галатенко на допиті розповів, що в грудні 2015 року раніше не знайома йому особа запропонувала за винагороду у 400 гривень укласти договір купівлі-продажу квартири. Він погодився і дав незнайомцю копію свого паспорта та ідентифікаційного номера. У березні 2016, підписуючи договір, він помітив, що йдеться не про квартиру, а житловий будинок, площею більше 5 тис. квадратних метрів, але відмовитись від підписання договору не міг, оскільки хвилювався за своє життя.

Покупець Токарчук був засуджений за фіктивне підприємництво (з іншою фірмою) і пособництво в ухиленні від сплати податків.

Директорка і співзасновниця фірми «Уніком Сервіс», якій Токарчук передав будинок, Оксана Зіневич також зізналась, що роль свою виконувала за винагороду в 1 тис.грн щомісяця.

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст