Главная Сервисы для юристов Довідники Штрафи у цифрах за порушення трудового законодавства станом на 2024 рік

Штрафи у цифрах за порушення трудового законодавства станом на 2024 рік

25.03.2024
Просмотров : 21627

Зміст:

Одними із найбільш значних санкцій для бізнесу заслуговано вважаються штрафи за порушення трудового законодавства. За це встановлена адміністративна, дисциплінарна, кримінальна та – як її називають – фінансова відповідальність (фінансові санкції). Фінансові санкції (штрафи, або ж фінсанкції) встановлені у статті 265 Кодексу законів про працю України (надалі іменуємо його – «КЗПП України»), а їх точні цифри залежать від розміру мінімальної заробітної плати, що встановлена на момент виявлення правопорушення (надалі також – «мінЗП»).

Відповідно до Закону України «Про Державний бюджет України на 2024 рік» встановлені такі нові розміри мінЗП:

  • з 1 січня - 7100 гривень,

  • з 1 квітня - 8000 гривень*.

*зауважу, стаття складена станом на березень 2024 року, тому не виключено, що розмір мінЗП може змінюватись протягом року (шляхом внесення змін до закону про державний бюджет, наприклад, як це було із мінЗП з вересня 2020 року).

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст