Главная Блог Аналитические статьи Статьи Проект Конституції України ГО "Українське юридичне товариство"

Проект Конституції України ГО "Українське юридичне товариство"

19.06.2015
Просмотров : 1659

Повернення до Конституції зразка 2004 року провокує жорстке протистояння в системі вищих органів державної влади. Протистояння Президента України Віктора Ющенка та Прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко у свій час сприяло приходу до влади Віктора Януковича і встановлення в Україні авторитарного режиму. Протистояння у вищих ешелонах влади, в період війни, дестабілізує суспільно-політичну ситуацію, підриває довіру народу до влади та може призвести до втрати державного суверенітету України. Висновок - Україні потрібна конституційна реформа.

Українське юридичне товариство пропонує власний проект нової Конституції і запрошує до його обговорення всіх зацікавлених осіб.


У запропонованому проекті Конституції України передбачено запровадження нових механізмів забезпечення балансу між законодавчою, виконавчою та судовою гілками влади, що дасть можливість не допустити узурпації влади в країні та забезпечити дотримання прав і свобод людини і громадянина.

Слід очікувати, що прийняття запропонованого проекту Основного Закону дасть можливість створити більш ефективну систему державного управління, підвищити роль місцевого самоврядування та забезпечити розвиток України як незалежної, демократичної, правової держави.

В основу запропонованого проекту нової Конституції України покладено принцип демократії, який є основою НАРОДОВЛАДДЯ.

Народ є єдиним джерелом влади в Україні.

Народ, як суверен влади делегує частину своїх владних повноважень Президенту України, народним депутатам України, які формують Верховну Раду України і суддям, які входять до системи правосуддя, яку очолює Верховний Суд України.

Основним обов’язком держави є захист державного суверенітету, територіальної цілісності, забезпечення прав і свобод людини і громадянина.

Право визначати і змінювати конституційний лад належить виключно народові України у зв’язку з чим народ має право чинити опір всім хто посягає на державний суверенітет та конституційний лад України.

Найважливіші питання суспільно-політичного життя країни вирішуються референдумом.

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст