Главная Блог Аналитические статьи Статьи Таємниця видалення доменного імені Верховного Суду України (scourt.gov.ua)

Таємниця видалення доменного імені Верховного Суду України (scourt.gov.ua)

22.08.2018
Просмотров : 2454

Верховним Судом (без України) було направлено лист Адміністратору публічного домену - Товариству с обмеженою відповідальністю «Хостмайстер» №1818/0/2-18 від 09.08.2018 року за підписом керівника апарату ВС О.Булки. В даному листі керівник апарату ВС просить видалити доменне ім’я Верховного Суду України (scourt.gov.ua) у зв’язку з відсутністю потреби в його використанні (копія листа на першому фото).

Тут слід зазначити, що О.Булка не є працівником юридичної особи – реєстранта доменного імені, яке просить видалити. Крім того, в листі отриманим мною №142/0/18-18 від 20.08.2018 року, підписаного тією ж О.Булкою, чомусь йдеться про перереєстрацію доменного імені (операція CHАNGE ADMIN-C). Але вказана інформація не відповідає змісту листа ВС надісланого Адміністратору публічного домену - Товариству с обмеженою відповідальністю «Хостмайстер» №1818/0/2-18 від 09.08.2018 року, в якому ВС просить не перереєструвати, а видалити вказане доменне ім’я. Звернемось до Правил домену GOV.UA.

Відповідно до п.2.3. Реєстрант - oргани виконавчої влади, інші державні органи, органи місцевого самоврядування в інтересах яких здійснюється реєстрація та делегування приватного доменного імені в спеціальному публічному домені gov.ua.

Відповідно до п. 2.11. Перереєстрація - передача прав та обов'язків, що виникають у зв'язку з використанням доменного імені.

Відповідно до п. 2.13. Видалення - процедура відкликання прав з розпорядження доменним іменем та видалення доменного імені з Реєстру.

Відповідно до п. 2.8. Контакт (nic-handle) - контактна інформація юридичної особи, що виконує одну з ролей у відношенні до доменного імені: Реєстрант доменного імені (admin-c) або Технічний контакт доменного імені (tech-c).

Відповідно до п. 3.8. На підставі офіційного листа від Реєстранта на ім'я Адміністратора здійснюються наступні операції:

  • 3.8.1. Реєстрація доменного імені;
  • 3.8.2. Перереєстрація доменного імені;
  • 3.8.3. Видалення доменного імені.

Відповідно до п. 4.2. Лист має містити наступну інформацію:

  • назву організації двома мовами: українською та англійською. В разі наявності тільки українського найменування, воно буде транслітеровано латинкою за допомогою сервісу транслітерації: http://hostmaster.ua/?translit;
  • код Реєстранта згідно з Єдиним державним реєстром підприємств та організацій України (ЄДРПОУ);
  • назву доменного імені без застосування літер "www."

Відповідно до п. 4.4. Лист не приймається до розгляду у наступних випадках:

  • неповний комплект документів (лист без додатку при реєстрації або перереєстрації доменного імені);
  • лист, який не містить інформацію згідно пункта 4.2 Правил;
  • копії листа та додатку до нього, надіслані факсом або електронною поштою;
  • лист та додаток до нього із факсимільним підписом;
  • лист без підпису та печатки;
  • лист без підпису та відсутності типографського номеру бланку або штрих-коду.

Відповідно до п. 5.3. Заявки на операції з доменними іменами приймаються від контактів доменного імені (admin-c або tech-c).

Відповідно до п. 6.2.2. Перереєстрація доменного імені

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст