Главная Сервисы для юристов Законы Про недержавне пенсійне забезпечення Стаття 7. Учасники та вкладники недержавних пенсійних фондів

Стаття 7. Учасники та вкладники недержавних пенсійних фондів

Предыдущая

7/68

Следующая

1. {Абзац перший частини першої статті 7 виключено на підставі Закону № 4225-VI від 22.12.2011 }

Учасниками фонду можуть бути громадяни України, іноземці та особи без громадянства. Участь фізичних осіб у будь-якому недержавному пенсійному фонді є добровільною, крім випадків, встановлених законом. Фізична особа може бути учасником кількох пенсійних фондів за власним вибором відповідно до вимог цього Закону.

{Абзац другий частини першої статті 7 із змінами, внесеними згідно із Законом № 4225-VI від 22.12.2011 }

Пенсійні виплати можуть здійснюватися учаснику фонду або його спадкоємцю.

2. Вкладником фонду будь-якого виду на користь учасника фонду, якщо інше не передбачено цим Законом, може бути:

роботодавець учасника фонду;

професійна спілка, об'єднання професійних спілок щодо своїх членів;

сам учасник фонду;

подружжя, діти, батьки, рідні брати і сестри, дід і баба учасника фонду, діти подружжя учасника фонду, у тому числі усиновлені ним (нею) діти, батьки подружжя учасника фонду.

У будь-якому пенсійному фонді його учасники можуть бути одночасно і вкладниками такого фонду.

Учасники відкритого та професійного пенсійного фонду мають право залишатися його учасниками у разі припинення здійснення пенсійних внесків на їх користь, припинення (розірвання) пенсійних контрактів, укладених на їх користь.

{Частина друга статті 7 із змінами, внесеними згідно із Законом № 3668-VI від 08.07.2011 ; в редакції Закону № 4225-VI від 22.12.2011 }

3. Пенсійні кошти, що обліковуються на індивідуальному пенсійному рахунку учасника фонду, є власністю такого учасника та використовуються на цілі, визначені цим Законом.

{Абзац перший частини третьої статті 7 із змінами, внесеними згідно із Законом № 3668-VI від 08.07.2011 ; в редакції Закону № 4225-VI від 22.12.2011 }

Інформація про суму накопичених пенсійних коштів, належних кожному учаснику фонду, відображається на індивідуальному пенсійному рахунку учасника фонду, який ведеться в системі персоніфікованого обліку.

4. Умови та порядок недержавного пенсійного забезпечення учасників фонду установлюються у вигляді пенсійних схем.

{Частина четверта статті 7 із змінами, внесеними згідно із Законом № 4225-VI від 22.12.2011 }

Предыдущая

7/68

Следующая

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст