Главная Сервисы для юристов База решений “Протокол” Постанова ВГСУ від 26.04.2017 року у справі №926/2708/16

Постанова ВГСУ від 26.04.2017 року у справі №926/2708/16

03.05.2017
Автор:
Просмотров : 372

ВИЩИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

26 квітня 2017 року Справа № 926/2708/16 Вищий господарський суд України у складі колегії: головуючого, судді Васищака І. М., суддів Бондар С. В., Студенця В. І., за участі представника позивача та третьої особи ОСОБА_1 (дов. від 24.06.2016), розглянувши у відкритому судовому засіданні касаційну скаргу комунального підприємства Міського торговельного комплексу "Калинівський ринок" на рішення Господарського суду Чернівецької області від 27 жовтня 2016 року та постанову Львівського апеляційного господарського суду від 7 лютого 2017 року у справі № 926/2708/16 за позовом фізичної особи - підприємця ОСОБА_2 до комунального підприємства Міського торговельного комплексу "Калинівський ринок", третя особа - фізична особа - підприємець ОСОБА_3, про визнання угоди укладеною та зобов'язання вчинити дії,

УСТАНОВИВ: У вересні 2016 року фізична особа - підприємець ОСОБА_2 звернулася до Господарського суду Чернівецької області з позовом до комунального підприємства Міського торговельного комплексу "Калинівський ринок" про визнання укладеною у редакції позивача угоди про надання у користування торговельного місця № НОМЕР_2 в четвертому торговому секторі комунального підприємства Міського торговельного комплексу "Калинівський ринок" і зобов'язання відповідача повернути належний позивачу демонтований пункт продажу з додатково облаштованою площею, який складається з двох двадцятитонних контейнерів з ролетами на попередні місця в секторі № 4 ринку.

Відповідач позов не визнав.

Ухвалою Господарського суду Чернівецької області від 5 вересня 2016 року до участі у справі третьою особою залучено фізичну особу - підприємця ОСОБА_3.

Рішенням Господарського суду Чернівецької області від 27 жовтня 2016 року (суддя С. Гушилик), залишеним без змін постановою Львівського апеляційного господарського суду від 7 лютого 2017 року, позов задоволено: зобов'язано комунальне підприємство Міського торговельного комплексу "Калинівський ринок" повернути демонтований пункт продажу з додатковою облаштованою площею на попередні місця в секторі № 4 ринку, звідки їх було демонтовано; визнано укладеною угоду про надання у користування торговельного місця № НОМЕР_2 в 4-му торговому секторі комунального підприємства Міського торговельного комплексу "Калинівський ринок" між комунальним підприємством Міським торговельним комплексом "Калинівський ринок", з однієї сторони і фізичною особою-підприємцем ОСОБА_2 з іншого боку, у новій редакції, запропонованій позивачем, на наступних умовах:

"Комунальне підприємство Міський торговельний комплекс "Калинівський ринок", у подальшому "ринок", який діє на підставі Статуту, з однієї сторони і ОСОБА_2, у подальшому "користувач", який діє на підставі свідоцтва про державну реєстрацію фізичної особи-підприємця № НОМЕР_1, з іншого боку, керуючись Правилами торгівлі на ринках міста Чернівці, уклали цю угоду про наступне:

1. ПРЕДМЕТ ТА МЕТА УГОДИ

1.1. Ринок надає, а користувач приймає в платне користування торговельне місце № НОМЕР_2, площею 41,1 м2 на території комунального підприємства міського торговельного комплексу "Калинівський ринок", торговий сектор № 4, для здійснення продажу промислових товарів. Торговельне місце надано для розміщення належного користувачу торговельного об'єкта, а саме: контейнера з додатково облаштованою площею та ролетами.

1.2. Передача іншій особі торговельного місця без згоди ринку не допускається.

2. ПОРЯДОК РОЗРАХУНКІВ

2.1. Плата за послугу по утриманню торговельного місця в належному стані та плата за надання додаткових послуг проводиться щомісячно єдиним платежем, але не пізніше 20 числа поточного місяця, в готівковій формі в касу ринку або через установу банку згідно з встановленим прейскурантом вартості послуг комунального підприємства міського торговельного комплексу "Калинівський ринок".

Розмір плати за утримання торговельного місця підлягає коригуванню на індекс споживчих цін (індекс інфляції). Коригування розміру плати по утриманню торговельного місця (згідно тарифів) в належному стані на індекс інфляції не вимагає внесення змін до угоди. Повідомлення про застосування індексу споживчих ній (індекс інфляції) до платежів за угодою доводиться до відома користувача через офіційні друковані засоби масової інформації Чернівецької міської ради.

2.2. За порушення строків сплати за послугу ринку, визначені пунктом 2.1. угоди, користувач сплачує пеню у розмірі 0,02% від суми простроченого платежу за кожен день прострочення, але не більше подвійної облікової ставки Національного банку України.

3. ПРАВА ТА ОБОВ'ЯЗКИ КОРИСТУВАЧА

3.1. Користувач має право:

3.1.1. Самостійно здійснювати торговельну діяльність в межах торговельного місця, наданого відповідно до цієї угоди;

3.1.2. Передавати торговельне місце іншому користувачеві за згодою ринку;

3.1.3. Здійснювати за погодженням з ринком за рахунок власних коштів реконструкцію або поліпшення торговельного об'єкта, розташованого на торговельному місці;

3.1.4. Знайомитись із розміром плати по утриманню торговельного місця в належному стані;

Першочергово користуватись послугами ринку;

3.1.6. На продовження дії цієї угоди, при виконанні її умов, або на першочергове укладання нової угоди про надання у користування торговельного місця на території комунального підприємства Міського торговельного комплексу "Калинівський ринок";

3.1.7. Здійснювати цивільно-правові дії відносно торговельного об'єкта відповідно до чинного законодавства (купівля-продаж, дарування, застава, спадкування, обмін і т.п.) із обов'язковим внесенням змін в угоду про надання в користування торговельного місця.

3.2. Користувач зобов'язується:

3.2.1. Дотримуватися вимог Правил торгівлі на ринках міста Чернівці, правил протипожежної безпеки, санітарних норм та інших нормативних документів, які регламентують торговельну діяльність на території ринку;

3.2.2. Використовувати торговельне місце за призначенням відповідно до умов цієї угоди;

3.2.3. За власний рахунок забезпечити торговельний об'єкт первинними засобами пожежогасіння, знаками безпеки, виконати заміри опору ізоляцій електромереж та застрахувати торговельний об'єкт від вогневих ризиків;

3.2.4. Дотримуватись розпорядку роботи ринку;

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст