Главная Сервисы для юристов База решений “Протокол” Постанова КЦС ВП від 13.05.2018 року у справі №621/527/16-ц

Постанова КЦС ВП від 13.05.2018 року у справі №621/527/16-ц

31.05.2020
Автор:
Просмотров : 80

Постанова

Іменем України

26 квітня 2018 року

м. Київ

справа № 621/527/16-ц

провадження № 61-5248 св 18

Верховний Суд у складі колегії суддів Другої судової палати Касаційного цивільного суду: Мартєва С. Ю. (суддя-доповідач), ВисоцькоїВ. С., Штелик С. П.,

учасники справи:

позивачі: ОСОБА_4, ОСОБА_5, ОСОБА_6,

відповідач - публічне акціонерне товариство «Центренерго» в особі відокремленого підрозділу Зміївської теплової електричної станції,

представник відповідача - Срібна Оксана Олександрівна,

третя особа - Комсомольська селищна рада Зміївського району Харківської області,

розглянув у попередньому судовому засіданні у порядку письмового провадження касаційну скаргу публічного акціонерного товариства «Центренерго» в особі відокремленого підрозділу Зміївської теплової електричної станції на рішення Зміївського районного суду Харківської області від 11 липня 2016 року в складі судді Овдієнка В. В. та рішення апеляційного суду Харківської області від 16 листопада 2016 року в складі суддів: Яцина В. Б., Бровченко І. О., Карімової Л. В.,

ВСТАНОВИВ:

Відповідно до пункту 4 розділу XIII «Перехідні положення» ЦПК України у редакції Закону України від 3 жовтня 2017 року № 2147-VIII «Про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України та інших законодавчих актів» касаційні скарги (подання) на судові рішення у цивільних справах, які подані і розгляд яких не закінчено до набрання чинності цією редакцією Кодексу, передаються до Касаційного цивільного суду та розглядаються спочатку за правилами, що діють після набрання чинності цією редакцією Кодексу.

У березні 2016 року ОСОБА_4, ОСОБА_5, ОСОБА_6 звернулися до суду з позовом до публічного акціонерного товариства «Центренерго» в особі відокремленого підрозділу Зміївської теплової електричної станції (далі - ПАТ «Центренерго» в особі відокремленого підрозділу Зміївської ТЕС) про визнання права на приватизацію квартири та зобов'язання вчинити певні дії.

Уточнивши позовні вимоги, просили визнати за ними право на приватизацію квартири АДРЕСА_1, житловою площею 41,89 кв. м; зобов'язати відповідача надати дозвіл на приватизацію квартири АДРЕСА_1, житловою площею 41,89 кв. м.

На обґрунтування позову зазначали, що рішенням Комсомольської селищної ради Зміївського району Харківської області від 29 грудня 1999 року № 555 їм було надане житло згідно з ордером від 29 грудня 1999 року № 39061 - квартира АДРЕСА_1, житловою площею 41,89 кв. м.

У грудні 2015 року ОСОБА_4 звернувся до керівництва Зміївської ТЕС ПАТ «Центренерго» з проханням надати згоду на приватизацію квартири, яку займає його сім'я.

Відповіддю Зміївської ТЕС ПАТ «Центренерго» від 11 січня 2016 року № 19/21 роз'яснено, що питання про приватизацію спірної квартири належить вирішувати в судовому порядку.

У червні 2016 року ОСОБА_4 звернувся до Комсомольської селищної ради щодо приватизації зазначеної квартири та отримав відповідь, що з приводу приватизації квартири йому необхідно звернутися до Зміївської ТЕС ПАТ «Центренерго».

Позивачі зазначали, що вони зареєстровані і постійно проживають у квартирі АДРЕСА_1, іншого житла не мають, заборгованості за комунальні послуги та за квартплатою не мають, отже, будь-яких обмежень щодо приватизації цієї квартири немає, тому вважали, що відповідач зобов'язаний вчинити дії щодо приватизації квартири, яка є постійним місцем їхнього проживання.

Рішенням Зміївського районного суду Харківської області від 11 липня 2016 року позов задоволено.

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст