Главная Сервисы для юристов База решений “Протокол” Ухвала КЦС ВП від 12.01.2020 року у справі №199/6241/18

Ухвала КЦС ВП від 12.01.2020 року у справі №199/6241/18

25.09.2020
Автор:
Просмотров : 91

Постанова

Іменем України

26 лютого 2020 року

м. Київ

справа № 199/6241/18

провадження № 61-179св20

Верховний Суд у складі колегії суддів Другої судової палати Касаційного цивільного суду:

головуючого - Крата В. І. (суддя-доповідач),

суддів: Антоненко Н. О., Дундар І. О., Краснощокова Є. В., Русинчука М. М.,

учасники справи:

заявник - ОСОБА_1 ,

заінтересовані особи: ОСОБА_2 , Управління праці та соціального захисту населення Амур-Нижньодніпровської районної у м. Дніпрі ради,

розглянув у порядку письмового провадження без повідомлення учасників справи касаційну скаргу ОСОБА_1 та його представника ОСОБА_3 на рішення Амур-Нижньодніпровського районного суду м. Дніпропетровська від 23 липня 2019 року у складі судді: Якименко Л. Г., присяжних: Ломоносової О. О., Горлової З. А., та постанову Дніпровського апеляційного суду від 26 листопада 2019 року у складі колегії суддів: Макарова М. О., Демченко Е. Л., Куценко Т. Р.

ІСТОРІЯ СПРАВИ

Короткий зміст позовних вимог

У серпні 2018 року ОСОБА_1 звернувся із заявою, заінтересовані особи: ОСОБА_2 , Управління праці та соціального захисту населення Амур-Нижньодніпровської районної у м. Дніпрі ради, про поновлення цивільної дієздатності.

Заява мотивована тим, що рішенням Амур-Нижньодніпровського районного суду міста Дніпропетровська від 27 квітня 2007 року ОСОБА_1 визнано недієздатним та призначено над ним опікуна - його доньку ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 . Також ОСОБА_1 стверджував, що його дочка ОСОБА_2 тривалий час проживає та працює за кордоном, у зв`язку з чим він вирішує усі питання власної життєдіяльності самостійно. Оскільки він у судовому порядку визнаний недієздатним, а тому не може влаштуватися на роботу, розпоряджатися власними коштами та реалізувати інші свої права, проте його психічний стан значно поліпшився і він у повному обсязі здатен усвідомлювати значення своїх дій та керувати ними.

ОСОБА_1 просив скасувати рішення Амур-Нижньодніпровського районного суду міста Дніпропетровська від 27 квітня 2007 року про визнання його недієздатним та поновити його цивільну дієздатність.

Короткий зміст рішень судів першої та апеляційної інстанції

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст