Главная Сервисы для юристов База решений “Протокол” Ухвала КЦС ВП від 11.07.2019 року у справі №627/1303/17

Ухвала КЦС ВП від 11.07.2019 року у справі №627/1303/17

25.09.2020
Автор:
Просмотров : 149

Постанова

Іменем України

23 березня 2020 року

м. Київ

справа № 627/1303/17

провадження № 61-12359св19

Верховний Суд у складі колегії суддів Другої судової палати Касаційного цивільного суду: Коротенка Є. В. (судді-доповідача), Зайцева А. Ю., Курило В. П.,

учасники справи:

позивач - ОСОБА_1 ,

відповідач - Краснокутська районна державна адміністрація Харківської області,

треті особи: ОСОБА_2 , Головне управління Держгеокадастру у Харківській області, Державний реєстратор Коломацької районної державної адміністрації Харківської області Мєдвєдєва Зінаїда Олексіївна,

розглянув у попередньому судовому засіданні у порядку письмового провадження касаційну скаргу ОСОБА_3 на постанову Харківського апеляційного суду від 16 травня 2019 року у складі колегії суддів: Тичкової О. Ю., Котелевець А. В., Піддубного Р. М.,

ВСТАНОВИВ:

08 лютого 2020 року набрав чинності Закон України від 15 січня 2020 року № 460-ІХ «Про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України щодо вдосконалення порядку розгляду судових справ».

Частиною другою розділу II Прикінцевих та перехідних положень Закону України від 15 січня 2020 року № 460-ІХ «Про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України щодо вдосконалення порядку розгляду судових справ» установлено, що касаційні скарги на судові рішення, які подані і розгляд яких не закінчено до набрання чинності цим Законом, розглядаються в порядку, що діяв до набрання чинності цим Законом.

За таких обставин розгляд касаційної скарги ОСОБА_3 на постанову Харківського апеляційного суду від 16 травня 2019 року здійснюється Верховним Судом в порядку та за правилами ЦПК України в редакції Закону України від 03 жовтня 2017 року № 2147-VIII, що діяла до 08 лютого 2020 року.

Описова частина

Короткий зміст позовних вимог

У грудні 2017 року представник ОСОБА_3 - адвокат Приходько В. А., звернувся до суду з позовом до Краснокутської районної державної адміністрації Харківської області, треті особи: ОСОБА_2 , Головне управління Держгеокадастру у Харківській області, державний реєстратор Коломацької районної державної адміністрації Харківської області Мєдвєдєва З. О., про визнання незаконними та скасування розпорядження голови Краснокутської районної державної адміністрації Харківської області.

На обґрунтування позовних вимог зазначив, що рішенням Краснокутського районного суду Харківської області від 09 жовтня 2017 року по справі № 627/783/17 ОСОБА_3 набула право приватної власності в порядку спадкування за законом на земельну ділянку площею 4,4291 гектарів, що розташована на території Мурафської сільської ради Краснокутського району Харківської області, після смерті ОСОБА_4 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 . Земельна ділянка мала кадастровий номер 6323584700:04:000:0099.

27 листопада 2017 року ОСОБА_3 звернулася із заявою до державного кадастрового реєстратора Відділу у Краснокутському районі Головного управління Держгеокадастру у Харківській області про внесення відомостей до Державного земельного кадастру стосовно належної їй земельної ділянки, однак отримала відмову у зв`язку з тим, що успадкована нею земельна ділянка має накладення на земельну ділянку № НОМЕР_1 , що належить ОСОБА_2

Розпорядженням голови Краснокутської районної державної адміністрації від 15 лютого 2017 № 71 ОСОБА_2 наданий дозвіл на розробку технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) площею орієнтовно 4,4291 га (рілля) для подальшого надання у власність земельної ділянки № НОМЕР_1 , що розташована за межами населеного пункту на території Мурафської сільської ради Краснокутського району Харківської області. Межі земельної ділянки встановлені згідно з проектом землеустрою щодо організації території земельних часток (паїв) реформованого Мурафського колективного сільськогосподарського підприємства для ведення товарного сільськогосподарського товариства.

Розпорядженням голови Краснокутської районної державної адміністрації від 13 червня 2017 року № 250 ОСОБА_2 надано у власність земельну ділянку № НОМЕР_1 на території Мурафської сільської ради Краснокутського району Харківської області.

Представник позивача вказав, що зазначені розпорядження Краснокутської районної державної адміністрації підлягають скасуванню, оскільки орган державної виконавчої влади не мав підстав, передбачених законом, для прийняття рішення про надання у власність ОСОБА_2 земельної ділянки № НОМЕР_1 .

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст