Главная Сервисы для юристов База решений “Протокол” Постанова КЦС ВП від 14.05.2019 року у справі №760/4554/16-ц

Постанова КЦС ВП від 14.05.2019 року у справі №760/4554/16-ц

10.08.2020
Автор:
Просмотров : 215



Постанова

Іменем України

13 травня 2019 року

місто Київ

справа № 760/4554/16-ц

провадження № 61-28327св18

Верховний Суд у складі колегії суддів Першої судової палати Касаційного цивільного суду: Погрібного С. О. (суддя-доповідач), Ступак О. В., Усика Г. І.,

учасники справи:

заявник - Печерський районний відділ державної виконавчої служби міста Києва Головного територіального управління юстиції у місті Києві,

заінтересовані особи: ОСОБА_1 , Державна адміністрація залізничного транспорту України «Укрзалізниця», Державне підприємство «Розрахунковий центр Міністерства інфраструктури України»,

розглянув у попередньому судовому засіданні у порядку письмового провадження касаційну скаргу Публічного акціонерного товариства «Українська залізниця» на ухвалу Апеляційного суду міста Києва від 11 липня 2017 року у складі судді Крижанівської Г. В.,

ВСТАНОВИВ:

І. ІСТОРІЯ СПРАВИ

Стислий виклад позиції заявника

У квітні 2017 року Печерський районний відділ державної виконавчої служби міста Києва Головного територіального управління юстиції у місті Києві

(далі - Печерський ВДВС) звернувся до суду з заявою про заміну сторони виконавчого провадження, мотивуючи свої вимоги таким.

У березні 2016 року ОСОБА_1 звернувся до суду з позовом до Державної адміністрації залізничного транспорту України «Укрзалізниця»

(далі - адміністрація залізничного транспорту), третя особа: Державне підприємство «Розрахунковий центр Міністерства інфраструктури України» (далі - ДП «Розрахунковий центр Міністерства інфраструктури України») про стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу у зв'язку із невиконанням рішення суду про поновлення на роботі.

Рішенням Солом'янського районного суду міста Києва від 02 червня 2016 року позов задоволено у повному обсязі, стягнуто з адміністрації залізничного транспорту на користь ОСОБА_1 середній заробіток за час вимушеного прогулу у зв'язку із невиконанням рішення суду про поновлення на роботі в розмірі 112 312, 33 грн за вирахуванням обов'язкових платежів та вирішено питання щодо розподілу судових витрат.

Ухвалою Апеляційного суду міста Києва від 20 жовтня 2016 року апеляційну скаргу адміністрації залізничного транспорту відхилено, а рішення Солом'янського районного суду міста Києва від 02 червня 2016 року залишено без змін.

17 листопада 2016 року Солом'янським районним судом міста Києва видано у справі виконавчий лист.

Після отримання виконавчого листа ОСОБА_1 звернувся до Печерського ВДВС із заявою про відкриття виконавчого провадження.

27 грудня 2016 року державним виконавцем винесено постанову про відкриття виконавчого провадження № 53195996.

За рішенням суду та виконавчим листом боржником є адміністрація залізничного транспорту, яка з 06 серпня 2014 року перебуває в стані припинення, а правонаступником всіх її прав та обов'язків зазначено Публічне акціонерне товариство «Українська залізниця» (далі - ПАТ «Українська залізниця», Укрзалізниця).

На підставі наведеного державний виконавець просив заяву задовольнити у повному обсязі.

Стислий виклад змісту рішень судів першої та апеляційної інстанцій

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст