Главная Сервисы для юристов База решений “Протокол” Ухвала КЦС ВП від 11.06.2018 року у справі №459/2513/16-ц

Ухвала КЦС ВП від 11.06.2018 року у справі №459/2513/16-ц

10.08.2020
Автор:
Просмотров : 262



Постанова

Іменем України

13 травня 2019 року

м. Київ

справа № 459/2513/16-ц

провадження № 61-25506св18

Верховний Суд у складі колегії суддів Першої судової палати Касаційного цивільного суду:

Ступак О. В. (суддя-доповідач), Погрібного С. О., Усика Г. І.,

учасники справи:

позивач ОСОБА_1 ,

відповідач - Держава Україна в особі Державної казначейської служби України,

розглянув у попередньому судовому засіданні у порядку письмового провадженнякасаційну скаргу ОСОБА_2 на рішення Червоноградського міського суду Львівської області від 08 вересня 2017 року у складі судді Рудакова Д. І. та постанову Апеляційного суду Львівської області від 07 березня 2018 року у складі колегії суддів: Шандри М. М., Левика Я. А., Шеремети Н. О.,

ВСТАНОВИВ:

Короткий зміст позовних вимог і рішень судів

У серпні 2016 року ОСОБА_2 звернувся до суду із позовом до Держави Україна в особі Державної казначейської служби України про відшкодування моральної шкоди.

Свої вимоги обґрунтовував тим, що шляхом порушення норм Конституції України Сокальським районним судом Львівської області йому спричинено моральні страждання, які полягали у приниженні честі, гідності, ділової репутації, моральних переживаннях у зв'язку з позбавленням прав порушено нормальні життєві зв'язки через неможливість продовження активної діяльності, порушено стосунки з оточуючими людьми, так як всі родичі та знайомі глузують з нього, повторюючи, що він, живучи та діючи в межах закону, не може довести свою правоту в судах, оскільки кожне рішення суду, яким відмовлено у задоволенні його вимог, свідчить, що його вимоги незаконні.

Ухвалою Червоноградського міського суду Львівської області від 12 вересня 2016 року, залишеною без змін ухвалою Апеляційного суду Львівської області від 17 листопада 2016 року та ухвалою Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних та кримінальних справі від 05 липня 2017 року, відмовлено у відкритті провадження у справі в частині позовних вимог до Сокальського районного суду Львівської області про відшкодування моральної шкоди.

Враховуючи викладене, позивач просив стягнути з відповідача 1 000 000,00 грн.

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст