Главная Сервисы для юристов База решений “Протокол” Ухвала КЦС ВП від 09.07.2018 року у справі №640/11725/17

Ухвала КЦС ВП від 09.07.2018 року у справі №640/11725/17

10.08.2020
Автор:
Просмотров : 165

Постанова

Іменем України

08 травня 2019 року

м. Київ

справа № 640/11725/17

провадження № 61-38205св18

Верховний Суд у складі колегії суддів Першої судової палати Касаційного цивільного суду:

головуючого - Луспеника Д. Д.,

суддів: Білоконь О. В., Гулька Б. І., Синельникова Є. В., Хопти С. Ф. (суддя-доповідач),

учасники справи:

позивач - ОСОБА_1 ,

відповідач - квартирно-експлуатаційний відділ м. Харкова,

розглянув у порядку спрощеного позовного провадження касаційну скаргу квартирно-експлуатаційного відділу м. Харкова на рішення Київського районного суду м. Харкова від 15 січня 2018 року у складі судді

Сенаторова В. М. та постанову Апеляційного суду Харківської області

від 08 травня 2018 року у складі колегії суддів: Бровченка І. О., Бурлаки І. В., Яцини В. Б.,

ВСТАНОВИВ:

1. Описова частина

Короткий зміст позовних вимог

У липні 2017 року ОСОБА_1 звернувся до суду з позовом до квартирно-експлуатаційного відділу м. Харкова про зобов`язання вчинити дії.

Позовна заява мотивована тим, що він разом з сім`єю з трьох осіб постійно проживає у квартирі АДРЕСА_1 , житловою площею 18,48 кв. м. Квартира має статус службової, він зареєстрований у цій квартирі з неповнолітнім сином ОСОБА_2 , 2010 року народження. У зазначену квартиру він заселився на підставі службового ордера № 015251 від 06 серпня 2009 року, який видано виконавчим комітетом Чугуївської міської ради Харківської області, у зв`язку з проходженням військової служби. Рішенням житлово-побутової комісії військових частин Чугуївського гарнізону з цієї квартири знято статус «службова».

На нас звернення до суду він є військовослужбовцем, перебуває на військовій службі в військовій частині п.п. В 6250, має календарну вислугу більше 22 років, учасник АТО (ветеран війни-учасник бойових дій), перебуває на квартирному обліку в квартирно-експлуатаційному відділі м. Харкова, але постійного житла до цього часу не отримав.

Зазначав, що він проживає у службовій квартирі, яка призначена для тимчасового проживання, а її службовий статус значно обмежує можливість реалізації встановлених чинним житловим законодавством житлових прав. Він звертався до квартирно-експлуатаційного відділу м. Харкова з проханням надати йому житло для постійного проживання, однак йому відповіли, що квартирно-експлуатаційний відділ м. Харкова не має можливості забезпечити його та сім`ю іншим постійним житловим приміщенням, хоча забезпечення житлом для постійного проживання передбачено «Порядком забезпечення військовослужбовців і членів їх сімей житловими приміщеннями» затвердженим постановою Кабінету міністрів України від 03 серпня 2006 року за № 1081.

Вказував, що він безпосередньо брав участь в антитерористичній операції, забезпеченні захисту незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України на території Донецької та Луганської області з самого її початку та на час звернення до суду з зазначеним позовом знаходиться на бойових позиціях, має бойові нагороди та заохочення.

Посилаючись на викладене, ОСОБА_1 просив суд зобов`язати

квартирно-експлуатаційний відділ м. Харкова подати до Чугуївської міської ради Харківської області клопотання про виключення з числа службових квартирно-експлуатаційного відділу квартиру № 1, житловою площею

18,48 кв. АДРЕСА_1 .

Короткий зміст рішення суду першої інстанції

Рішенням Київського районного суду м. Харкова від 15 січня 2018 року позовну заяву ОСОБА_1 задоволено. Зобов`язано квартирно- експлуатаційний відділ м. Харкова подати до Чугуївської міської ради Харківської області клопотання про виключення з числа службових квартирно-експлуатаційного відділу квартиру № 1 житловою площею

18,48 кв. м у будинку АДРЕСА_1 .

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст