Главная Сервисы для юристов База решений “Протокол” Постанова КЦС ВП від 15.03.2018 року у справі №677/1656/15-ц

Постанова КЦС ВП від 15.03.2018 року у справі №677/1656/15-ц

29.05.2020
Автор:
Просмотров : 239

Постанова

Іменем України

07 березня 2018 року

м. Київ

справа № 677/1656/15-ц

провадження № 61-4332св18

Верховний Суд у складі колегії суддів Першої судової палати Касаційного цивільного суду:

головуючого - Луспеника Д. Д.,

суддів: Білоконь О. В., Синельникова Є. В. (суддя-доповідач), Хопти С. Ф., Черняк Ю. В.,

учасники справи:

позивач - церковна громада села Волиця Красилівського району Хмельницької області,

представник позивача - ОСОБА_3,

відповідачі - ОСОБА_4, ОСОБА_5, ОСОБА_6,

третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, - орган опіки і піклування Красилівської районної державної адміністрації Хмельницької області,

розглянув у порядку спрощеного позовного провадження касаційну скаргу ОСОБА_4 на рішення апеляційного суду Хмельницької області у складі колегії суддів: Гринчука Р. С., Костенка А. М., Грох Л. М. від 26 травня 2016 року,

В С Т А Н О В И В :

В серпні 2015 року церковна громада села Волиця Красилівського району Хмельницької області, в особі представника ОСОБА_3 (далі - церковна громада), звернулася до суду із позовом до ОСОБА_4, ОСОБА_5, ОСОБА_6 про примусове виселення, стягнення коштів за комунальні послуги.

Свої вимоги церковна громадамотивувала тим, що ОСОБА_4 разом із сім'єю самовільно вселився та до цього часу проживає у АДРЕСА_4. Спірна квартира належить на праві власності церковній громаді с. Волиця. ОСОБА_4 є церковнослужителем храму у м. Красилові, де йому та членом його сім'ї надано благоустроєне житло. Однак незважаючи на неодноразові вимоги керівництва церкви та членів церковної громади звільнити житлове приміщення, відповідачі продовжують проживати у спірній квартирі, при цьому не сплачують комунальні послуги, створивши заборгованість в сумі 17 653 грн 44 коп.

Із урахуванням зазначеного, позивач, з посиланням на статтю 391 ЦК України, просив позов задовольнити, виселити відповідачів із займаного приміщення, стягнути борг за надані комунальні послуги, вирішити питання щодо розподілу судових витрат.

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст