Главная Сервисы для юристов База решений “Протокол” Постанова КЦС ВП від 25.03.2018 року у справі №213/1223/16-ц

Постанова КЦС ВП від 25.03.2018 року у справі №213/1223/16-ц

29.05.2020
Автор:
Просмотров : 148

Постанова

Іменем України

07 березня 2018 року

м. Київ

справа № 213/1223/16-ц

провадження № 61-3708 св 18

Верховний Суд у складі колегії суддів Першої судової палати Касаційного цивільного суду:

головуючого - Луспеника Д. Д.,

суддів: Білоконь О. В., Гулька Б. І., Синельникова Є. В., Черняк Ю. В. (суддя-доповідач),

учасники справи:

позивач - ОСОБА_1,

відповідач - публічне акціонерне товариство «Південний гірничо-збагачувальний комбінат»,

розглянув у порядку спрощеного позовного провадження касаційну скаргу публічного акціонерного товариства «Південний гірничо-збагачувальний комбінат» на рішення Інгулецького районного суду м. Кривого Рогу Дніпропетровської області від 30 червня 2016 року у складі судді Макарової Т. Ю. та рішення апеляційного суду Дніпропетровської області від 06 жовтня 2016 року у складі колегії суддів: Барильської А. П., Бондар Я. М., Михайлів Л. В.,

ВСТАНОВИВ:

У травні 2016 року ОСОБА_1 звернувся до суду з позовом до публічного акціонерного товариства «Південний гірничо-збагачувальний комбінат» (далі - ПАТ «Південний гірничо-збагачувальний комбінат») про відшкодування моральної шкоди, заподіяної ушкодженням здоров'я.

Позовну заяву обґрунтовано тим, що працюючи з 30 квітня 1998 року у ПАТ «Південний гірничо-збагачувальний комбінат» у шкідливих умовах праці, він отримав професійне захворювання, у зв'язку із чим висновком МСЕК від 16 червня 2015 року йому вперше встановлено втрату професійної працездатності у розмірі 40 % та третю групу інвалідності. Загальний стаж роботи у ПАТ «Південний гірничо-збагачувальний комбінат» на роботах зі шкідливими умовами праці становить 17 років 5 місяців. Позивач вважав, що у зв'язку з отриманим професійним захворюванням, йому спричинено моральну шкоду.

Ураховуючи викладене, ОСОБА_1 просив стягнути на його користь з ПАТ «Південний гірничо-збагачувальний комбінат» у рахунок відшкодування моральної шкоди 50 тис. грн, без урахування стягнення податку з доходів фізичних осіб.

Рішенням Інгулецького районного суду м. Кривого Рогу Дніпропетровської області від 30 червня 2016 року позов ОСОБА_1 задоволено частково.

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст