Главная Сервисы для юристов База решений “Протокол” Ухвала КЦС ВП від 19.01.2020 року у справі №733/529/17

Ухвала КЦС ВП від 19.01.2020 року у справі №733/529/17

04.11.2020
Автор:
Просмотров : 176

Постанова

Іменем України

05серпня 2020 року

м. Київ

справа № 733/529/17

провадження № 61-1021св20

Верховний Суд у складі колегії суддів Другої судової палати Касаційного цивільного суду:

головуючого - Червинської М. Є.,

суддів: Бурлакова С. Ю., Зайцева А. Ю., Коротенка Є. В. (суддя-доповідач), Коротуна В. М.,

учасники справи:

позивач - ОСОБА_1 ,

відповідач - Парафіївська селищна рада Ічнянського району Чернігівської області,

особа, яка подала апеляційну скаргу - ОСОБА_2 , яка діє в інтересах неповнолітнього ОСОБА_3 ,

розглянув у порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін касаційну скаргу ОСОБА_1 на постанову Чернігівського апеляційного суду від 11 грудня 2019 року у складі колегії суддів: Мамонової О. Є., Бобрової І. О., Губар В. С.,

ВСТАНОВИВ:

08 лютого 2020 року набрав чинності Закон України від 15 січня 2020 року № 460-ІХ «Про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України щодо вдосконалення порядку розгляду судових справ».

Частиною другою розділу II Прикінцевих та перехідних положень Закону України від 15 січня 2020 року № 460-ІХ «Про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України щодо вдосконалення порядку розгляду судових справ» установлено, що касаційні скарги на судові рішення, які подані і розгляд яких не закінчено до набрання чинності цим Законом, розглядаються в порядку, що діяв до набрання чинності цим Законом.

За таких обставин, розгляд касаційної скарги ОСОБА_1 на постанову Чернігівського апеляційного суду від 11 грудня 2019 року здійснюється Верховним Судом в порядку та за правилами ЦПК України в редакції Закону України від 03 жовтня 2017 року № 2147-VIII, що діяла до 08 лютого 2020 року.

Описова частина

Короткий зміст позовних вимог

У березні 2017 року ОСОБА_1 звернувся до суду з позовом до Парафіївської сільської ради Ічнянського району Чернігівської області про визнання права власності на спадкове майно.

В обґрунтування позову посилався на те, що ІНФОРМАЦІЯ_1 помер його дядько по лінії матері - ОСОБА_4 , після смерті якого відкрилась спадщина на земельну ділянку площею 3,45 га, розташовану на території Іваницької сільської ради Ічнянського району Чернігівської області, надану для ведення товарного сільськогосподарського виробництва. Позивач зазначав, що він, як спадкоємець п`ятої черги за законом, прийняв спадщину, однак не може оформити свої права в позасудовому порядку в зв`язку з втратою оригіналів правовстановлюючих документів на спадкове майно.

Посилаючись на викладені обставини, просив визнати за ним право власності в порядку спадкування на земельну ділянку площею 3,45 га, розташовану на території Іваницької сільської ради Ічнянського району Чернігівської області, надану для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, згідно державного акту серії ІІ-ЧН № 039778 від 29 січня 2003 року, виданого Ічнянською районною державною адміністрацією на підставі розпорядження Ічнянської РДА від 23 грудня 2002 року № 469.

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст