Главная Сервисы для юристов База решений “Протокол” Ухвала КЦС ВП від 20.04.2020 року у справі №761/20940/19

Ухвала КЦС ВП від 20.04.2020 року у справі №761/20940/19

22.10.2020
Автор:
Просмотров : 439

Постанова

Іменем України

01 липня 2020 року

м. Київ

справа № 761/20940/19

провадження № 61-6040 св 20

Верховний Суд у складі колегії суддів Першої судової палати Касаційного цивільного суду:

головуючого - Луспеника Д. Д. (суддя-доповідач),

суддів: Воробйової І. А., Гулька Б. І., Лідовця Р. А., Черняк Ю. В.,

учасники справи:

позивач - ОСОБА_1 ,

представник позивача - адвокат Небилович Андрій Миколайович,

відповідач - акціонерне товариство «ВТБ Банк» в особі уповноваженої особи Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на ліквідацію акціонерного товариства «ВТБ Банк»,

розглянув у порядку спрощеного позовного провадження касаційну скаргу акціонерного товариства «ВТБ Банк» в особі уповноваженої особи Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на ліквідацію акціонерного товариства «ВТБ Банк» на рішення Шевченківського районного суду м. Києва у складі судді Волошина В. О. від 30 вересня 2019 року, додаткове рішення Шевченківського районного суду м. Києва у складі судді Волошина В. О.

від 31 жовтня 2019 року та постанову Київського апеляційного суду у складі колегії суддів: Лівінського С. В., Березовенко Р. В., Суханової Є. М.

від 02 березня 2020 року,

ВСТАНОВИВ:

Описова частина

Короткий зміст позовних вимог

У травні 2019 року ОСОБА_1 звернувся до суду з позовом до акціонерного товариства (далі - АТ) «ВТБ Банк» в особі уповноваженої особи Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на ліквідацію АТ «ВТБ Банк», в якому просив визнати незаконним звільнення з посади начальника відділу матеріально-технічного забезпечення та експлуатації адміністративно-технічного управління АТ «ВТБ Банк» згідно з наказом від 16 квітня 2019 року № 260-к згідно за пунктом 2 статті 41 КЗпП України, зобов`язати відповідача змінити формулювання причини його звільнення на звільнення за власним бажанням (частина перша статті 38 КЗпП України).

В обґрунтовування позовних вимог зазначав те, що він з січня 2015 року працював у відповідача, з 06 листопада 2017 року переведений на посаду начальника відділу матеріально-технічного забезпечення та експлуатації адміністративно-технічного управління АТ «ВТБ Банк». Наказом уповноваженої особи Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на ліквідацію АТ «ВТБ Банк» від 16 квітня 2019 року № 260-к його звільнено з роботи з 26 квітня 2019 року згідно з пунктом 2 статті 41 КЗПП України (втрата довір`я).

Вважав, що його звільнення з роботи відбулося з порушенням трудового законодавства, оскільки дійсною причиною звільнення був конфлікт між ним та адміністрацією через його бажання звільнитись на підставі статті 38 КЗпП України до закінчення двомісячного строку, визначеного роботодавцем, так як у квітні 2019 року його попередили про скорочення, він шукав нову роботу і тому вирішив звільнитися за власним бажанням.

Враховуючи те, що він не вчиняв жодних дій, які б давали підстави для втрати до нього, як матеріально-відповідального працівника, довір`я, до його обов`язків не входило безпосереднє обслуговування грошових чи матеріальних цінностей, письмові пояснення щодо підстави звільнення у нього не відбиралися, тому вимушений був звернутися до суду з вказаним позовом для захисту своїх порушених прав.

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст