Главная Сервисы для юристов База решений “Протокол” Ухвала КГС ВП від 28.01.2019 року у справі №910/15197/17

Ухвала КГС ВП від 28.01.2019 року у справі №910/15197/17

10.08.2020
Автор:
Просмотров : 127

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

08 травня 2019 року

м. Київ

Справа № 910/15197/17

Верховний Суд у складі колегії суддів Касаційного господарського суду:

Погребняка В.Я. - головуючого, Студенця В.І., Пєскова В.Г.,

учасники справи:

позивач - Приватне акціонерне товариство "Науково-дослідний інститут автоматизації промисловості",

відповідач-1 - Національний банк України,

відповідач-2 - Публічне акціонерне товариство Комерційний банк "Приватбанк",

третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача-2 - Міністерство фінансів України,

розглянувши в порядку письмового провадження касаційну скаргу

Приватного акціонерного товариства "Науково-дослідний інститут автоматизації промисловості"

на ухвалу Північного апеляційного господарського суду

від 07.12.2018

у складі колегії суддів: Тищенко А.І. (головуючий), Михальської Ю.Б., Скрипки І.М.,

у справі за позовом

Приватного акціонерного товариства "Науково-дослідний інститут автоматизації промисловості",

до Національного банку України,

Публічного акціонерного товариства Комерційний банк "Приватбанк",

про зобов`язання вчинити дії,

ВСТАНОВИВ:

ІСТОРІЯ СПРАВИ

Короткий зміст позовних вимог

1. Приватне акціонерне товариство "Науково-дослідний інститут автоматизації промисловості" (далі - ПрАТ "НДІавтопром", позивач) звернулося до Господарського суду м. Києва з позовом до Національного банку України та Публічного акціонерного товариства Комерційний банк "Приватбанк" про зобов`язання вчинити дії.

2. Рішенням Господарського суду м. Києва від 29.11.2017 у справі №910/15197/17 позовні вимоги задоволено частково, зобов`язано Публічне акціонерне товариство Комерційний банк "Приватбанк" виконати зобов`язання (погасити заборгованість) за кредитним договором № 19 від 03.03.2009, укладеним між Публічним акціонерним товариством Комерційний банк "Приватбанк" та Національним банком України, шляхом перерахування на банківський рахунок Національного банку України грошових коштів у повній сумі заборгованості. В іншій частині в позові відмовлено.

3. Не погодившись з рішенням Господарського суду м. Києва від 29.11.2017 у справі № 910/15197/17 ПрАТ "НДІавтопром" звернулось до суду апеляційної інстанції з апеляційною скаргою про скасування рішення суду першої інстанції в частині відмови у задоволенні позовних вимог, просило прийняти в цій частині нове рішення про задоволення позовних вимог у цій частині, в решті рішення залишити без змін.

4. Ухвалою Північного апеляційного господарського суду від 26.11.2018 клопотання ПрАТ "НДІавтопром" про поновлення строку на апеляційне оскарження визнано необґрунтованим, апеляційну скаргу ПрАТ "НДІавтопром" на рішення Господарського суду м. Києва від 29.11.2017 залишено без руху, встановлено строк для усунення недоліків апеляційної скарги в 10 днів з дня вручення ухвали про залишення апеляційної скарги без руху та спосіб усунення шляхом надання суду іншої заяви про поновлення строку з підтверджуючими доказами поважності причин пропуску процесуального строку та подати докази сплати судового збору в сумі 3 038, 00 грн.

5. ПрАТ "НДІавтопром" 07.12.2018 подало до Північного апеляційного господарського суду заяву про усунення недоліків.

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст