Главная Сервисы для юристов База решений “Протокол” Ухвала КАС ВП від 23.07.2019 року у справі №826/9175/18

Ухвала КАС ВП від 23.07.2019 року у справі №826/9175/18

24.09.2020
Автор:
Просмотров : 101

ПОСТАНОВА

Іменем України

26 лютого 2020 року

Київ

справа №826/9175/18

адміністративне провадження №К/9901/19392/19, №К/9901/19973/19

Верховний Суд у складі колегії суддів Касаційного адміністративного суду:

судді-доповідача - Шарапи В.М.,

суддів: Стародуба О.П., Чиркіна С.М.,

за участю секретаря судового засідання Корецького І.О.,

позивача: представник адвокат Петренко О.В.,

відповідача: представник не з`явився,

третя особа ТОВ "Контактбудсервіс": представники адвокати Омельчук П.І., Шилов В.В.,

третя особа ТОВ "Будеволюція": представник не з`явився,

третя особа Мінкультури: представник не з`явився,

третя особа Виконавчий орган КМР (КМДА): представник не з`явився,

третя особа Управління екології та природних ресурсів КМР (КМДА): представник не з`явився,

третя особа Державне агентство водних ресурсів України: представник не з`явився,

третя особа КП "Плесо": представник не з`явився,

третя особа Департамент охорони культурної спадщини виконавчого органу КМР (КМДА): представник Черненко І.І.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні касаційні скарги Товариства з обмеженою відповідальністю "Контактбудсервіс" та Державної архітектурно-будівельної інспекції України на постанову Шостого апеляційного адміністративного суду від 11.06.2019 у складі колегії суддів: Ісаєнко Ю.А. (головуючий), Лічевецького І.О., Земляної Г.В. у справі №826/9175/18 за позовом Громадської організації "Екопарк Осокорки" до Державної архітектурно-будівельної інспекції України, треті особи, що не заявляють самостійних вимог на предмет спору: Товариство з обмеженою відповідальністю "Контактбудсервіс", Товариство з обмеженою відповідальністю "Будеволюція", Міністерства культури і туризму України, Виконавчий орган Київської міської ради (Київська міська державна адміністрація), Управління екології та природних ресурсів виконавчого органу Київської міської ради Київської міської державної адміністрації, Державне агентство водних ресурсів України, Комунальне підприємство "Плесо", Департамент охорони культурної спадщини виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) про скасування дозволу на будівництво

ОПИСОВА ЧАСТИНА

Короткий зміст позовних вимог і рішень судів першої та апеляційної інстанцій:

1. Громадська організація "Екопарк Осокорки" (надалі - ГО "Екопарк Осокорки") звернулась до суду з позовом до Державної архітектурно-будівельної інспекції України (надалі - ДАБІ), треті особи, що не заявляють самостійних вимог на предмет спору: Товариство з обмеженою відповідальністю "Контактбудсервіс" (надалі - ТОВ "Контактбудсервіс"), Товариство з обмеженою відповідальністю "Будеволюція" (надалі - ТОВ "Будеволюція"), Міністерства культури і туризму України, Виконавчий орган Київської міської ради (Київська міська державна адміністрація), Управління екології та природних ресурсів виконавчого органу Київської міської ради Київської міської державної адміністрації, Державне агентство водних ресурсів України, Комунальне підприємство "Плесо", Департамент охорони культурної спадщини виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) про скасування дозволу на виконання будівельних робіт "Комплексна забудова території об`єктами житлового призначення мікрорайонів 1, 2, 2а житлового масиву "Осокорки - Центральні" у Дарницькому районі міста Києва. 2 черга будівництва. Коригування" №ІУ113181171313 від 27.04.2018, виданого ДАБІ ТОВ "Контактбудсервіс" та ТОВ "Будеволюція" (надалі - оспорюваний Дозвіл).

2. Рішенням Окружного адміністративного суду міста Києва від 07.11.2018 у задоволенні позову відмовлено повністю.

3. Постановою Шостого апеляційного адміністративного суду від 11.06.2019 скасовано рішення Окружного адміністративного суду міста Києва від 07.11.2018 і ухвалено нове, яким позовні вимоги задоволено повністю.

3.1. Скасовано дозвіл ДАБІ на виконання будівельних робіт "Комплексна забудова території об`єктами житлового призначення мікрорайонів 1, 2, 2а житлового масиву "Осокорки - Центральні" у Дарницькому районі міста Києва. 2 черга будівництва. Коригування" №ІУ113181171313 від 27.04.2018, виданий ТОВ "Контактбудсервіс" та ТОВ "Будеволюція".

4. Судами попередніх інстанцій під час судового розгляду справи встановлено, що:

4.1. Рішенням Київської міської ради від 14.07.2005 №774/3349 затверджено проект відведення земельних ділянок ТОВ "Контактбудсервіс" для забудови об`єктами житлового і соціально-побутового призначення у ж/м Осокорки-Центральні (1, 2, 3, 4, 5, 6 мікрорайони) у Дарницькому районі м. Києва.

4.2. Пунктом 2 вказаного рішення, за умови виконання пункту 3, у довгострокову оренду на 15 років (на період будівництва), вирішено передати ТОВ "Контактбудсервіс" земельні ділянки загальною площею 176,06 га для забудови об`єктами житлового і соціально-побутового призначення у ж/м Осокорки-Центральні (1, 2, 3, 4, 5, 6 мікрорайони) у Дарницькому районі м. Києва, з них:

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст