Главная Сервисы для юристов База решений “Протокол” Ухвала КАС ВП від 15.08.2019 року у справі №826/9665/16

Ухвала КАС ВП від 15.08.2019 року у справі №826/9665/16

22.10.2020
Автор:
Просмотров : 171

ф

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

25 червня 2020 року

м. Київ

справа №826/9665/16

адміністративне провадження №К/9901/23896/19

Верховний Суд у складі колегії суддів Касаційного адміністративного суду:

судді-доповідача - Загороднюка А.Г.,

суддів - Єресько Л.О., Соколова В.М.,

розглянув у попередньому судовому засіданні в касаційній інстанції справу

за позовом ОСОБА_1 , Громадської організації "Тарифна мобілізація"

до Кабінету Міністрів України

за участю третіх осіб: Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, Публічного акціонерного товариства «Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України», Публічного акціонерного товариства «Укргазвидобування», ОСОБА_2 , Міністерства економічного розвитку та торгівлі України, ОСОБА_3

про визнання протиправною (незаконною) постанови Кабінету Міністрів України №315 від 27 квітня 2016 року, провадження в якій відкрито

за касаційною скаргою ОСОБА_3 ,

на ухвалу Шостого апеляційного адміністративного суду від 12 серпня 2019 року,

УСТАНОВИВ:

Короткий зміст позовних вимог та їх обґрунтування.

Рішенням Окружного адміністративного суду міста Києва від 04 березня 2019 року адміністративний позов ОСОБА_1 та адміністративний позов Громадської організації "Тарифна мобілізація" до Кабінету Міністрів України, за участю третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору: ОСОБА_2 , Міністерство економічного розвитку та торгівлі України, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, ПАТ "НАК "Нафтогаз України", ПАТ "Укргазвидобування", ОСОБА_3 , задоволено.

Визнано протиправною та нечинною постанову Кабінету Міністрів України № 315 від 27 квітня 2016 року "Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 1 жовтня 2015 року № 758" з моменту її прийняття, а саме з 27.04.2016.

Присуджено за рахунок бюджетних асигнувань Кабінету Міністрів України на користь ОСОБА_1 понесені нею витрати по сплаті судового збору у розмірі 580, 00 грн. (п`ятсот вісімдесят гривень).

Присуджено за рахунок бюджетних асигнувань Кабінету Міністрів України на користь Громадської організації "Тарифна мобілізація" понесені нею витрати по сплаті судового збору у розмірі 1 378,00 грн. (одна тисяча триста сімдесят вісім гривень).

Не погодившись із вказаним рішенням суду, апелянти - Міністерство економічного розвитку та торгівлі України, Кабінету Міністрів України, Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, Публічне акціонерне товариство «Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України», подали апеляційні скарги, в яких просили скасувати рішення Окружного адміністративного суду міста Києва від 04 березня 2019 року та прийняти нове рішення про відмову у задоволенні позовних вимог повністю.

ОСОБА_3 також подала апеляційну скаргу на рішення Окружного адміністративного суду міста Києва від 04 березня 2019 року, в якій просила скасувати оскаржуване рішення в описовій та мотивувальній частинах, шляхом зазначення її позиції щодо задоволення позовних вимог відповідно до матеріалів справи.

Постановою Шостого апеляційного адміністративного суду від 08 липня 2019 року апеляційні скарги Міністерства економічного розвитку та торгівлі України, Кабінету Міністрів України, Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, Публічного акціонерного товариства «Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України», ОСОБА_3 - залишено без задоволення.

Рішення Окружного адміністративного суду міста Києва від 04 березня 2019 року залишено без змін.

24 липня 2019 року ОСОБА_3 звернулась до Шостого апеляційного адміністративного суду із заявою про ухвалення додаткового судового рішення з тих підстав, що судом апеляційної інстанції не вирішено питання щодо доповнення резолютивної частини рішення Окружного адміністративного суду міста Києва від 04 березня 2019 року двома частинами, а саме: 1) визнати протиправними дії відповідача при виданні постанови №315 і встановленні цін на природний газ; 2) стягнути на користь ОСОБА_3 моральної шкоди у розмірі, що базується на кількості побутових споживачів газу.

Ухвалою від 12 серпня 2019 року апеляційним судом відмовлено ОСОБА_3 у задоволенні заяви про ухвалення додаткового судового рішення про доповнення резолютивної частини рішення Окружного адміністративного суду міста Києва від 04 березня 2019 року.

Суд апеляційної інстанції прийшов до висновку про відсутність підстав для задоволення заяви ОСОБА_3 про ухвалення додаткового судового рішення щодо доповнення резолютивної частини рішення Окружного адміністративного суду міста Києва від 04 березня 2019 року, оскільки статтею 252 КАС України визначено виключний перелік підстав для ухвалення додаткового судового рішення.

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст