Главная Сервисы для юристов База решений “Протокол” Ухвала КАС ВП від 09.05.2019 року у справі №826/6688/16

Ухвала КАС ВП від 09.05.2019 року у справі №826/6688/16

10.08.2020
Автор:
Просмотров : 83

ПОСТАНОВА

Іменем України

10 травня 2019 року

Київ

справа №826/6688/16

адміністративне провадження №К/9901/33765/18

Верховний Суд у складі колегії суддів Касаційного адміністративного суду:

головуючого - Стрелець Т.Г.,

суддів: Білоуса О.В., Желтобрюх І.Л.,

розглянувши у порядку письмового провадження у касаційній інстанції адміністративну справу № 826/6688/16

за позовом ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 до Дніпровського районного відділу Головного управління Державної міграційної служби України в місті Києві, Центру надання адміністративних послуг Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації, треті особи: Товариство з обмеженою відповідальністю «Кредитні ініціативи», Дніпровська районна в місті Києві державна адміністрація про визнання дій протиправними, зобов`язання вчинити дії, провадження по якій відкрито

за касаційною скаргою Товариство з обмеженою відповідальністю «Кредитні ініціативи» на постанову Окружного адміністративного суду міста Києва від 20 січня 2017 року (прийняту у складі: головуючого судді - Кобилянського К.М.) та постанову Київського апеляційного адміністративного суду від 03 квітня 2017 року (прийняту у складі колегії суддів: головуючого судді - Бєлової Л.В., суддів: Безименної Н.В., Глущенко Я.Б.),

у с т а н о в и в :

ІСТОРІЯ СПРАВИ

Короткий зміст позовних вимог

1. ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 звернулись до Окружного адміністративного суду міста Києва з позовом до Дніпровського районного відділу Головного управління Державної міграційної служби в місті Києві, Центру надання адміністративних послуг Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації, в якому просили суд:

- визнати дії Дніпровського районного відділу Головного управління Державної міграційної служби в місті Києві щодо зняття з реєстрації місця проживання ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 протиправними;

- зобов`язати Центр надання адміністративних послуг Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації поновити місця проживання ОСОБА_3 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 за адресою: АДРЕСА_1 .

2. Позовні вимоги обґрунтовано тим, що у відповідача були відсутні підстави для зняття з реєстрації місця проживання ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 за адресою: АДРЕСА_1 .

Короткий зміст рішення суду І інстанції

3. 20 січня 2017 року Окружний адміністративний суд міста Києва вирішив:

Позов ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 задовольнити частково.

Визнати дії Дніпровського районного відділу Головного управління Державної міграційної служби в місті Києві щодо зняття з реєстрації місця проживання ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 протиправними.

Зобов`язати Дніпровський районний відділ Головного управління Державної міграційної служби України в місті Києві:

- внести до карток реєстрації ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , адресних карток відомості про скасування зняття з реєстрації місця проживання зазначених осіб шляхом внесення запису «скасовано» на штамп, що був внесений до цих документів з порушенням законодавства;

- надіслати до реєстраційного обліку адресно-довідкового підрозділу змінені відомості про поновлення реєстрації місця проживання щодо зняття з реєстрації місця проживання ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , за адресою: АДРЕСА_1 .

В іншій частині позовних вимог відмовити.

Стягнути з Дніпровського районного відділу Головного управління Державної міграційної служби України на користь ОСОБА_1 (ідентифікаційний код НОМЕР_1 ) судові витрати в сумі 551(п`ятсот п`ятдесят одну) грн. 20 коп., ОСОБА_2 (ідентифікаційний код НОМЕР_2 ) судові витрати в сумі 551(п`ятсот п`ятдесят одну) грн. 20 коп., ОСОБА_3 (ідентифікаційний код НОМЕР_3 ) судові витрати в сумі 551(п`ятсот п`ятдесят одну) грн. 20 коп.

4. Задовольняючи частково позовні вимоги, суд першої інстанції виходив з того, що дії відповідача щодо зняття позивачів з реєстрації місця проживання, які здійснювалися за заявою власника житла без відповідного рішення суду про примусове виселення зазначених осіб/ про позбавлення права власності на житлове приміщення/ про позбавлення права користування житловим приміщенням є протиправними.

Короткий зміст рішення суду апеляційної інстанції

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст