Главная Сервисы для юристов База решений “Протокол” Ухвала КАС ВП від 06.02.2019 року у справі №826/19184/15

Ухвала КАС ВП від 06.02.2019 року у справі №826/19184/15

12.06.2020
Автор:
Просмотров : 98

ПОСТАНОВА

Іменем України

06 лютого 2019 року

м. Київ

справа №826/19184/15

адміністративне провадження №К/9901/3403/18

Верховний Суд у складі колегії суддів Касаційного адміністративного суду:

судді-доповідача Кравчука В.М.,

суддів Анцупової Т.О., Стародуба О.П.,

розглянув у попередньому судовому засіданні адміністративну справу

за касаційною скаргою уповноваженої особи Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на ліквідацію Публічного акціонерного товариства «БАНК КАМБІО» Додусенка Володимира Івановича

на постанову Київського апеляційного адміністративного суду від 30.11.2015 (колегія у складі суддів Мєзєнцева Є.І., Старової Н.Е., Файдюка В.В.) у справі

за позовом ОСОБА_4

до уповноваженої особи Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на ліквідацію Публічного акціонерного товариства «БАНК КАМБІО» Додусенка Володимира Івановича, Фонду гарантування вкладів фізичних осіб,

про зобов'язання вчинити дії.

І. РУХ СПРАВИ

1. ОСОБА_4 (далі - позивач) звернулася до суду з позовом до Уповноваженої особи Фонду гарантування вкладів фізичних осіб у ПАТ "Банк Камбіо" Додусенка В.І. (далі - відповідач-1), Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (далі - відповідач-2 або Фонд) про:

- зобов'язання відповідача-1 надати відповідачу-2 додаткову інформацію стосовно збільшення кількості вкладників, яким необхідно здійснити виплати відшкодування коштів за вкладами в ПАТ "Банк Камбіо" (далі - банк) за рахунок Фонду, а саме відносно позивача;

- зобов'язання відповідача-2 включити її дані до Загального реєстру вкладників банку, які мають право на відшкодування коштів за вкладами в ньому за рахунок Фонду, відповідно до наданої Уповноваженою особою додаткової інформації.

2. Постановою Окружного адміністративного суду міста Києва від 23.10.2015 у задоволенні позову відмовлено повністю.

3. Київський апеляційний адміністративний суд постановою від 30.11.2015 це рішення суду скасував і задовольнив позов повністю, вийшовши за межі позовних вимог.

Визнав протиправною бездіяльність відповідача-1 щодо не включення позивача до переліку вкладників вказаного банку, які мають право на відшкодування коштів за вкладами за рахунок Фонду.

Зобов'язав його надати до Фонду додаткову інформацію стосовно збільшення кількості вкладників, яким необхідно здійснити виплати відшкодування коштів за вкладами в банку за рахунок Фонду, а саме відносно позивача.

В іншій частині - відмовив.

4. Відповідач-1 подав на постанову суду апеляційної інстанції касаційну скаргу, в якій просить їх скасувати та відмовити у задоволенні позову повністю.

5. Вищий адміністративний суд ухвалою від 11.01.2016 відкрив касаційне провадження.

6. 20.01.2016 на його адресу надійшло письмове заперечення позивача з проханням у задоволенні касаційної скарги відмовити, постанову суду апеляційної інстанції залишити без змін.

7. 11.01.2018 у зв'язку з ліквідацією Вищого адміністративного суду України справу для розгляду передано Верховному Суду (далі - Суд).

II. ОБСТАВИНИ СПРАВИ

8. 25.09.2014 позивач уклала з вищевказаним банком договір №КР_172 строкового банківського вкладу (депозиту) "CLASSIC" в іноземній валюті зі сплатою процентів в кінці строку, без права поповнення.

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст