Главная Сервисы для юристов База решений “Протокол” Ухвала КАС ВП від 26.12.2019 року у справі №810/243/15

Ухвала КАС ВП від 26.12.2019 року у справі №810/243/15

25.09.2020
Автор:
Просмотров : 183

ПОСТАНОВА

Іменем України

05 березня 2020 року

Київ

справа №810/243/15

адміністративне провадження №К/9901/7292/18

Верховний Суд у складі колегії суддів Касаційного адміністративного суду:

Судді-доповідача - Васильєвої І.А.,

суддів - Пасічник С.С., Юрченко В.П.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні

за участю секретаря Томах О.О.

представників позивача - Козленко М.С., Мініна О.А., Таптунової І.Л.

представника відповідача - Левчука С.М.,

касаційну скаргу Бориспільської об`єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Київській області (правонаступник - Головне управління ДПС у Київській області)

на постанову Київського окружного адміністративного суду від 01.04.2015 (Суддя Лапій С.М.)

та ухвалу Київського апеляційного адміністративного суду від 20.07.2015 (Головуючий суддя Ісаєнко Ю.А., судді: Губська Л.В., Федотов І.В.)

у справі № 810/243/15

за позовом Дочірнього підприємства «Ейвон Косметікс Юкрейн»

до Бориспільської об`єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Київській області (правонаступник - Головне управління ДПС у Київській області)

про визнання протиправним та скасування податкового повідомлення-рішення, зобов`язати вчинити дії,

В С Т А Н О В И В:

У січні 2015 року Дочірнє підприємство «Ейвон Косметікс Юкрейн» (далі - позивач, ДП «Ейвон Косметікс Юкрейн») звернулося до Київського окружного адміністративного суду з позовом до Бориспільської об`єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Київській області (правонаступник Головне управління ДПС у Київській області) (далі - відповідач, податковий орган), в якому просило суд, з урахування заяви про зміну позовних вимог, визнати протиправним та скасувати податкове повідомлення-рішення від 07.08.2014 № 0005382240 та зобов`язати відповідача відобразити суму у розмірі 1 029 582,00 грн у картці особового рахунку Дочірнього підприємства «Ейвон Косметікс Юкрейн» як надмірно сплачені грошові зобов`язання з податку на прибуток.

Постановою Київського окружного адміністративного суду від 01.04.2015, яка залишена без змін ухвалою Київського апеляційного адміністративного суду від 20.07.2015, позов задоволено.

Не погоджуючись із прийнятими рішеннями судів першої та апеляційної інстанцій, відповідач звернувся до Вищого адміністративного суду України з касаційною скаргою, в якій, з посиланням на порушення судами норм матеріального та процесуального права, просив скасувати постанову Київського окружного адміністративного суду від 01.04.2015 та ухвалу Київського апеляційного адміністративного суду від 20.07.2015 і прийняти нове рішення, яким у задоволенні позовних вимог відмовити повністю.

Позивач в письмових запереченнях проти доводів касаційної скарги заперечує, вважає оскаржувані судові рішення законними, обґрунтованими, а тому просив касаційну скаргу залишити без задоволення, а рішення судів попередніх інстанцій без змін.

Згідно протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 23.01.2018 касаційну скаргу разом з матеріалами справи було передано судді-доповідачу Васильєвій І.А. та визначено склад колегії суддів, до якої також входять судді: Пасічник С.С. та Юрченко В.П.

В судовому засіданні представник відповідача доводи касаційної скарги підтримав. Представники позивача проти доводів касаційної скарги заперечували.

ГУ ДПС у Київській області було заявлено клопотання про заміну відповідача у справі.

Судом було встановлено, що Постановою Кабінету Міністрів України від 04.11.2015 № 892 реорганізовано Бориспільську об`єднану державну податкову інспекції Головного управління ДФС шляхом приєднання до Броварської об`єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС. Постановою Кабінету Міністрів України від 28.03.2018 № 296 реорганізовано Броварську об`єднану державну податкову інспекцію Головного управління ДФС у Київській області шляхом приєднання до Головного управління ДФС у Київській області. Постановою Кабінету Міністрів України від 18.12.2018 № 1200 утворено Державну податкову службу України та Державну митну службу України.

Крім того, судом встановлено, що Головне управління ДПС у Київській області є територіальним органом Державної податкової служби України (далі - ДПС), який підпорядковується ДПС, є контролюючим органом (органом доходів і зборів) та є правонаступником майна, прав та обов`язків Головного управління ДФС у Київській області у відповідних сферах діяльності.

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст