Стаття 70. Військово-лікарська експертиза

Предыдущая

82/96

Следующая

Військово-лікарська експертиза визначає придатність до військової служби призовників, військовослужбовців, військовозобов’язаних та резервістів, встановлює причинний зв'язок захворювань, поранень і травм з військовою службою та визначає необхідність і умови застосування медико-соціальної реабілітації та допомоги військовослужбовцям.

{Частина перша статті 70 із змінами, внесеними згідно із Законом № 1357-IX від 30.03.2021 }

Військово-лікарська експертиза здійснюється військово-лікарськими комісіями, які створюються при територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки, а також при закладах охорони здоров’я Міністерства оборони України, Міністерства внутрішніх справ України, Служби безпеки України, за потреби - інших органів або військових формувань сектору безпеки і оборони, визначених частиною другою статті 12 Закону України "Про національну безпеку України".

{Частина друга статті 70 із змінами, внесеними згідно із Законами № 1194-VII від 09.04.2014 , № 1357-IX від 30.03.2021 ; в редакції Закону № 3079-IX від 02.05.2023 }

Військово-лікарські комісії також можуть створюватися при державних та комунальних закладах охорони здоров’я.

{Статтю 70 доповнено новою частиною згідно із Законом № 3079-IX від 02.05.2023 }

Порядок організації та проведення військово-лікарської експертизи встановлюється Кабінетом Міністрів України.

Предыдущая

82/96

Следующая

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст