Главная Блог Аналитические статьи Дайджесты Онлайн – сервіс Міністерства юстиції України: невже революція в системі реєстраційних послуг відбудеться?!

Онлайн – сервіс Міністерства юстиції України: невже революція в системі реєстраційних послуг відбудеться?!

09.04.2015
Автор:
Просмотров : 3455

ЗАРЕЄСТРУВАТИ БІЗНЕС ТА ОТРИМАТИ ДОВІДКУ ПРО ПІДПРИЄМСТВО ВІДСЬОГОДНІ МОЖНА, НЕ ВИХОДЯЧИ З ДОМУ, - ПАВЛО ПЕТРЕНКО

Міністр юстиції Павло Петренко сьогодні на засіданні Кабінету Міністрів презентував систему надання електронних онлайн сервісів. Запропоновані нововведення дадуть змогу зареєструвати бізнес та отримати необхідну довідку, витяг або виписку на відповідному оновленому сайті Мін′юсту (new.minjust.gov.ua).

«Мін′юст сьогодні став першим міністерством, яке запроваджує онлайн сервіси із отримання послуг нашими підприємцями через Інтернет, без черг і хабарів, в режимі онлайн», - зазначив очільник Мін′юсту.

За його словами, віднині українці зможуть зареєструвати компанію, отримати і роздрукувати електронні виписки, витяги або довідки прямо на сайті, не виходячи з дому.

«Ми даємо можливість створити запит на отримання документа за максимально розширеною кількістю критеріїв пошуку. Шукати можна за назвою компанії, за її засновниками, за директорами. Так само в режимі онлайн громадянин може отримати історичну довідку за всіма реєстраційними діями, які відбувалися в компанії з моменту її створення», - наголосив Міністр юстиції.

Для отримання довідки не потрібно жодних електронних цифрових підписів чи інших ідентифікаторів. Достатньо лише сплатити послугу власною банківською карткою.

«Вартість отримання документа становитиме 45,68 грн. Ще 3 гривні у вигляді комісії сплачується Ощадбанку. Загальна сума за проведення операції – 48,68 грн. Це 75% від вартості паперового аналогу», - повідомив Павло Петренко.

Кожному документу присвоюється унікальний ідентифікаційний код. Банкір чи представник іншої установи зможе легко перевірити його достовірність, ввівши присвоєний номер на сайті.

«Громадянину не потрібно повторно отримувати документ і повторно платити кошти. Сформовані виписка, витяг чи довідка протягом року зберігатимуться в нашому архіві», - зауважив очільник Мін′юсту.

Він також звернув увагу на те, що раніше на отримання необхідних паперів підприємці витрачали від кількох годин до кількох днів, вистоювали в безкінечних чергах або мали платити за «пришвидшення» цієї процедури.

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст