Главная Блог Аналитические статьи Дайджесты Огляд практики ВС від Ростислава Кравця, що опублікована з 19 по 25 листопада 2022 року

Огляд практики ВС від Ростислава Кравця, що опублікована з 19 по 25 листопада 2022 року

28.11.2022
Просмотров : 1474

Велика палата не радує нас вже не тільки своїми рішеннями, але навіть й огляди колоюридичних серіалів перестали робити. Хоча декілька дуже цікавих рішень прийняли, але щось повного тексту їх немає. Мабуть, відпочивають.

У цей огляд включено дайджест постанов ВП ВС відразу за останні два місяці, вірогідно, щоб хоч щось було в ньому, дуже важливі рішення щодо скасування Указу Президента та нелегітимності рішень КСУ з моменту штучного відсторонення суддів КСУ від здійснення правосуддя, рішення щодо некомпетентності членів ВККСУ та штучного спотворення результатів оцінювання суддів, рішення щодо незаконності перешкоджання виїзду за кордон студентів українських ВНЗ й багато іншого.

За цей період, рекомендую звернути увагу на наступні ухвали, постанови й рішення:

Дайджест правових позицій ВП-ВС за вересень – жовтень 2022 року

У черговому дайджесті висвітлено позиції ВП ВС щодо:

✅ допустимості як доказів даних висновку експерта за умови призначення експертизи слідчим, який не входить до складу визначеної в кримінальному провадженні групи;

✅ розподілу судових витрат у справах за позовами прокурора в інтересах держави;

✅ застосування мораторію на звернення стягнення на активи АТ «Укрзалізниця» за зобов’язаннями ДП «Донецька залізниця»;

✅ особливостей відшкодування шкоди, завданої внаслідок взаємодії кількох джерел підвищеної небезпеки третім особам, та визначення розміру не отриманого потерпілим доходу від підприємницької діяльності за час тимчасової непрацездатності;

✅ належного способу захисту прав та інтересів поручителя в разі зміни основного зобов’язання без його згоди, внаслідок чого збільшився обсяг його ж відповідальності.

Рішення ВС-КАС про визнання протиправним та скасування Указу Президента України № 124/2021 від 27.03.2021 року в частині скасування Указу Президента України від 17 вересня 2013 року №513 «Про призначення О. Касмініна суддею Конституційного Суду України»

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст