Главная Блог Новости НАБУ взялося за посадовців пенітенціарної служби, які озолотилися на їжі для засуджених

НАБУ взялося за посадовців пенітенціарної служби, які озолотилися на їжі для засуджених

14.06.2016
Просмотров : 1907

Високопосадовці Державної пенітенціарної служби України організували злочинну схему з привласнення бюджетних коштів на тендерах із закупівлі харчування для ув’язнених. Про це свідчить ухвала Солом’янського райсуду м. Києва від 31 травня.

Під час досудового розслідування в рамках провадження №42015000000002331 від 25 жовтня 2015 року встановлено, що для отримання неправомірної вигоди високопосадовці використовують ряд підприємств: ТОВ «Гран-терра», ТОВ «Сінтезпродсервіс», ТОВ «Маріоніка», ТОВ «Лекка», ТОВ «ЮА Лакшми», ТОВ «Ольміра», ТОВ «Кадар-Маркет», ТОВ «Поділля Промпостач», ТОВ «Торговий дім «Нерей», ТОВ «Славпродукт», ТОВ «Торговий дім «Черкаська продовольча компанія», ТОВ «Виробничо – комерційна фірма «ВМ», ТОВ «Максіс плюс».

Вспомните новость: Минюст планирует продать в Киеве Лукьяновское СИЗО и это не шутка!

Отримані з держбюджету кошти частково виводяться у тіньовий обіг шляхом переведення в готівку через поточні рахунки підприємств з ознаками «фіктивності» (за надання маркетингових, консультаційних та інших видів послуг, які насправді не надаються).

Слідчі встановили, що службові особи ДПтС України протягом 2014 -2015 років особисто готували документацію майбутніх конкурсних торгів з урахуванням інтересів та виробничих потужностей вказаних вище підприємств.

У результаті до установ ДПтСУ постачалася продукція, в тому числі консерви, якість яких не відповідає вимогам ТУ та ДСТУ, зазначеним у тендерній документації. Вартість продукції, що поставлялась, фактично була в декілька разів менше, ніж мала бути.

Згадайте новину: Голова Державної пенітенціарної служби Палагнюк: «За законом Савченко буде звільнено 44 тисячі ув’язнених»

Поза тим, встановлено, що високопосадовці ДПтС організували схему вимагання хабарів від централізованих постачальників продуктів харчування, а саме: ТОВ «Гран-Терра», ТОВ «Поділля Промпостач» та ТОВ «Торговий дім «Нерей».

Суд 31 травня надав детективам НАБУ доступ до банківських рахунків ТОВ «Гран-Терра».

Слідчі вказують, що вказані підприємства протягом 2014 -2015 років виграли декілька тендерів на поставку продуктів харчування до установ ДПтС України на загальну суму понад 120 млн грн.

Разом з тим дані «Вісника держзакупівель» показують в рази більшу суму – 610,41 млн грн, з яких у вказаний період тендери на 295,26 млн грн виграло ТОВ «Поділля Промпостач», на 129,99 млн грн – ТД «Нерей», 96,85 млн грн – ТОВ «Маріоніка», 66,7 млн грн – ТОВ «Сінтезпродсервіс», 45,05 млн грн – ТОВ «Гран-терра» і 12,55 млн грн – ТОВ «Лекка».

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст