Главная Блог Новости Криптовалюта Libra від Facebook провалюється. Що пішло не так?

Криптовалюта Libra від Facebook провалюється. Що пішло не так?

04.11.2019
Автор:
Просмотров : 1498

Facebook готує запуск своєї криптовалюти. Провідні фінансові компанії спочатку підтримали проєкт, а потім його покинули. Що сталося і що буде далі, розповідає epravda.com.ua

"Я не контролюю Libra", — заявив минулого тижня керівник та засновник Facebook Марк Цукерберг перед Комітетом з фінансових послуг Палати представників США.

Конгресмени запросили його для вивчення впливу соцмережі "на сферу фінансових послуг і житловий сектор". Допит тривав майже шість годин.

Попри заяви Цукерберга, політики та регулятори налаштовані рішуче проти запуску нової криптовалюти Libra для месенджерів Messenger та WhatsApp (обидва належать Facebook).

Кілька великих компаній, які спочатку підтримали цю ідею, вийшли з числа засновників криптовалюти. Утім, розробка Libra триває.

Що за криптовалюта

18 червня 2019 року Facebook оголосив про запуск у 2020 році цифрового гаманця Calibra для нової криптовалюти Libra.

27 відомих компаній, серед яких Mastercard, PayPal, Visa, Booking Holdings, eBay, Facebook, Uber, Spotify, Vodafone, Coinbase, Xapo та інші, створили асоціацію Libra, щоб запустити нову світову криптовалюту.

На відміну від інших криптовалют, вона мала бути забезпечена резервами в інших валютах і цінних паперах, що гарантувало б її стабільну вартість. Асоціація також хотіла випустити цифровий гаманець Calibra для обміну і зберігання Libra.

Компанії планують залучити в операції з новою валютою половину населення планети.

Вспомните новость: PR во время обыска: что говорить журналистам и как ругаться в Facebook, если к вам пришли

Перше занепокоєння

Facebook розробляв нову криптовалюту в режимі секретності, хоча про наміри Цукерберга можна було здогадатися ще з початку 2018 року.

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст