Главная Блог Новости Голову Державної служби зайнятості Кашубу затримали за хабар у розмірі 600 тис. грн. Суд дозволив вийти під заставу в розмірі 1,8 млн. грн.

Голову Державної служби зайнятості Кашубу затримали за хабар у розмірі 600 тис. грн. Суд дозволив вийти під заставу в розмірі 1,8 млн. грн.

14.09.2015
Автор:
Просмотров : 1729

Генеральною прокуратурою України спільно зі співробітниками Служби безпеки України затримано одного з керівників Державної служби зайнятості України Ярослава Кашубу під час отримання неправомірної вигоди у розмірі понад 600 тис грн.

Завдяки належній організації досудового розслідування злочинця з предметом кримінального правопорушення затримано на місці скоєння злочину. На даний час проводиться комплекс слідчих та розшукових дій з метою встановлення усіх обставин вчиненого кримінального правопорушення, а також вирішується питання про обрання посадовцю запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

За клопотанням Генеральної прокуратури України Печерський районний суд м. Києва обрав запобіжні заходи двом особам з числа керівників Державної служби зайнятості, затриманим за фактом одержання неправомірної вигоди.

Читайте статтю: Деякі питання кваліфікації одержання хабара у великому та в особливо великому розмірі

Так, керівнику Державної служби зайнятості Ярославі Кашубі обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою та одночасно визначено можливість внесення застави у розмірі 1 млн 800 тис грн для забезпечення виконання покладених на підозрюваного обов’язків.

Іншій особі – голові тендерного комітету Державної служби зайнятості обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою та визначено можливість внесення застави у розмірі 627 тис грн.

Нагадаємо, що вказані службові особи за попередньою змовою одержали неправомірну вигоду в особливо великому розмірі у загальній сумі понад 600 тис грн за надання протиправного сприяння представникам комерційних структур під час участі у державних закупівлях та у подальшому заволодінні бюджетними коштами. З урахуванням зібраних доказів, затриманим повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 368 КК України.

Джерело: Генпрокуратура

Згадайте новину: Суддя ВГСУ Артур Ємельянов та член ВСЮ Павло Гречківський бізнес-партнери із привласнення заповідної землі під Києвом

Лавринович може бути взятий під варту, але суд вже призначив розмір застави

Слідчий ГПУ Шапакин та прокурор ГПУ Корнієць заарештовані судом за підозрою у хабарництві, проте мають право вийти під заставу

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст