Главная Блог Аналитические статьи Legal Tech EasyDocs: створити позов тепер можливо онлайн

EasyDocs: створити позов тепер можливо онлайн

01.03.2021
Просмотров : 8268

На перший погляд, 2020 рік запам’ятався лише карантином, кризою державних систем надання медичної допомоги та економічною кризою, зумовленою вимушеним простоєм бізнесу.

Разом з тим, карантин дав поштовх громадянам, органам державної влади та підприємцям інтегрувати свою діяльність із ІТ-технологіями та опрацювати методи віддаленої роботи.

СТАРТАП: EasyDocs

Яскравий приклад – робота судової системи. Єдина судова інформаційно-телекомунікаційна система, за задумом, мала розпочати роботу ще з 01 березня 2019 року. Нажаль, стало очевидним, що судова система України не була готова до її запуску ні з технічної, ні з правової точки зору, у зв’язку із чим запровадження ЄСІТС відкладено на невизначений час.

Разом з тим, режим карантинних обмежень змусив суди оперативно «стати на рейки» проведення судових засідань у режимі відеоконференцій із застосуванням учасниками судового процесу власних технічних засобів (завдяки Easycon). Нестача фінансування на поштові витрати (хоча ми, звісно, вкрай негативно оцінюємо таку ситуацію) змусила суди активно використовувати електронну пошту. При цьому, поява доступного державного сервісу «Дія» дозволила учасникам процесу підписувати процесуальні документи за допомогою електронного підпису – тепер навряд чи канцелярія суду зможе не прийняти ваш документ з мотивів, що на нього не накладено електронний підпис.

Не виключенням став і юридичний бізнес. Українські юристи стали активніше використовувати власні веб-сайти, Telegram, Viber, Facebook та інші платформи для того, щоб пропонувати свої послуги та комунікувати з клієнтами.

Необхідність переходити в режим «онлайн» зумовила появу ідеї сервісу EasyDocs – платформи, де клієнт має змогу не лише замовити послуги, як це можна зробити на будь-якому іншому веб-сайті, але і самостійно створити позовну заяву за наявними на сайті шаблонами.

Що таке EasyDocs?

Ні для кого не секрет, що доволі часто і юристи, і клієнти використовують раніше створені шаблони юридичних документів. Це дозволяє економити час, оскільки не треба писати документ «з нуля». У мережу Інтернет вже «злито» багато зразків позовних заяв та договорів.

Однак, на наш погляд, самостійне опрацювання клієнтом шаблонів юридичних документів має наступні ризики:

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст