Главная Блог Новости Мобілізація - чи законно вручати повістки на вулиці або блокпості

Мобілізація - чи законно вручати повістки на вулиці або блокпості

14.04.2022
Просмотров : 20924

3 березня 2022 року вийшов Закон Верховної Ради «Про мобілізацію», яким указ президента був затверджений. Оголошена і проводиться загальна мобілізація впродовж 90 діб з дня набрання Указом чинності.

Кого зараз мобілізують в Україні

Всього передбачено 4 хвилі мобілізації. Мобілізація проводиться на загальних підставах для всіх верств населення.

Перша черга — це колишні військовослужбовці до 40 років, які мають бойовий досвід і відслужили за контрактом або в одній з хвиль мобілізації.

Друга черга (яка проходить зараз) — військовослужбовці, які проходили строкову службу до 2014 року або служили за контрактом.

Мобілізаційний резерв — військовозобов’язані громадяни, які закінчили військові кафедри ВУЗів як офіцери запасу і яких не закликали під час попередніх мобілізаційних кампаній.

Громадський резерв — громадяни, у яких немає вікових та фізичних обмежень щодо призову на військову службу. Їх можуть залучити для комплектування Збройних Сил та інших військових формувань виключно в особливий період.

За даними ЗСУ, майже 100 % резервістів, які перебували на обліку, вже прибули у свої бойові військові частини і сьогодні виконують завдання з оборони.

Користуйтеся консультацією: Повістка у військкомат: види повісток, правила та порядок вручення та відповідальність за неявку

Чи відправлять відразу воювати на передову?

Ні. Громадяни, які не проходили раніше службу, але були мобілізовані, в обов'язковому порядку направляються в навчальні центри ЗСУ, де проходять відповідну підготовку, а вже після цього — у військові частини.

Юридические оговорки

Protocol.ua обладает авторскими правами на информацию, размещенную на веб - страницах данного ресурса, если не указано иное. Под информацией понимаются тексты, комментарии, статьи, фотоизображения, рисунки, ящик-шота, сканы, видео, аудио, другие материалы. При использовании материалов, размещенных на веб - страницах «Протокол» наличие гиперссылки открытого для индексации поисковыми системами на protocol.ua обязательна. Под использованием понимается копирования, адаптация, рерайтинг, модификация и тому подобное.

Полный текст