Головна Блог Аналітична стаття Статті Замітки адвоката. «Чого ви включаєтеся? Він же безплатник»

Замітки адвоката. «Чого ви включаєтеся? Він же безплатник»

05.10.2017
Автор:
Переглядів : 1503

«Потерпіла», колишня дружина померлого кримінальника, та його син, яким він намагався вкоротити віку, носили в СІЗО передачі своєму рятувальникові, якого правоохоронці карають за... героїзм

Сьогодні досить часто можна почути про тотальну байдужість людей до проблем оточуючих, а також про трагічні наслідки такої байдужості. Слова докору звучать як вирок суспільству та окремим індивідам, але ця історія — про ціну чуйності, жагу справедливості та високу плату за самопожертву.

6 листопада 2016 року громадянин У. (раніше несудимий, працював шеф-кухарем кулінарного закладу в м. Києві), почувши погрози кримінальника — особи, за плечима якої близько 20 років відсидок (востаннє за замах на вбивство другої дружини з використанням ножа), не пройшов повз, хоча мав таку можливість. Подальші дії правоохоронців змушують сміливця переконатися у дорогій ціні, сплаченій за те, щоб бути справжньою людиною.

Вспомните новость: ТECТ: СПОСОБНЫ ЛИ ВЫ УБИТЬ ЧЕЛОВЕКА ?

Погрози кримінальника лунали на адресу його ж власних рідних — сина, його дівчини, онука та першої дружини. Вони були реальними, бо в руках тримав два ножі й перебував у стані сильного алкогольного сп’яніння. Громадянин, який володіє прийомами ножового бою та раніше був засуджений за насильницькі злочини з використанням ножа, поводився агресивно, погрожував, що зараз переріже всім горло.

Сміливець, усвідомлюючи, що часу на зволікання і виклик поліції немає, завдав одного удару рукою, збивши кримінальника з ніг і наступивши йому на грудну клітину. Убезпечивши себе від продовження нападу, він завдав ще одного удару по голові, але, почувши заклик сина «потерпілого»-кримінальника зупинитися, припинив свої дії. Обеззброєний кримінальник, зрозумівши свою поразку, припинив свій напад і навіть відмовився від запропонованої медичної допомоги. Але прийшовши додому і лігши спати, помер через крововилив.

Якою має бути правова оцінка цієї ситуації? Особа діяла в умовах необхідної оборони чи було перевищення її меж? Оригінальну і трагічну, злочинно-недбалу, недолугу та несправедливу відповідь на це запитання дали слідчий і прокурор, кваліфікувавши дії рятівника як умисне нанесення тяжких тілесних ушкоджень, що потягло за собою смерть.

А як же ножі, спроба їх застосування, реальність погроз, колоритна особа псевдопотерпілого? А отак…

Кримінальне провадження №12016100100014134 від 7 листопада 2016 року. Цитата з підозри: «Громадянин У., реалізовуючи свій злочинний намір на нанесення тяжких тілесних ушкоджень, на ґрунті раптово виниклих особистих неприязних стосунків наніс…

Вспомните новость: В Днепре полицейские уголовного розыска предотвратили заказное убийство предпринимателя за 2 тыс. долларов

09.11.2016 року гр. У. повідомлено про підозру по ч. 2 ст. 121 КК України, а саме: заподіяння тяжкого тілесного ушкодження, що потягло смерть.

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст