Головна Блог Новини Як стати суддею Верховного Суду: 7 простих кроків

Як стати суддею Верховного Суду: 7 простих кроків

30.10.2016
Переглядів : 3145

Дорожня карта кандидата

Добір та призначення на посаду судді здійснюється після прийняття Вищою кваліфікаційною комісією суддів України рішення про оголошення добору кандидатів та розміщення на своєму офіційному веб-сайті оголошення про проведення добору.

В оголошенні буде визначено кінцевий термін подання документів, що не може бути менше 30 днів з дати розміщення оголошення.

Згадайте новину: У касаційних судах при Верховному Суді працюватиме 120 суддів

1. Підготовка та подання необхідних документів

2. Прийом і перевірка документів

На підставі поданих документів ВККС здійснює перевірку відповідності особи вимогам до кандидатів.

Вспомните новость: Помощники получат реальный шанс стать судьями: хорошо ли это?

3. Спеціальна перевірка

Якщо кандидат проходить перевірку відповідності вимогам, ВККС проводить спеціальну перевірку в порядку, визначеному законом щодо осіб, які відповідають вимогам до кандидата на посаду судді Верховного Суду (надсилання до уповноважених органів запитів про перевірку відповідних відомостей щодо кандидатів).

4. Кваліфікаційне оцінювання

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст