Головна Блог Аналітична стаття Статті Як не купити «кота в мішку» або 5 кроків до безпечної покупки квартири

Як не купити «кота в мішку» або 5 кроків до безпечної покупки квартири

30.09.2016
Переглядів : 3383

Рано чи пізно, кожна людина задумується про покупку власної квартири, де з стильним ремонтом та душевною атмосферою. У мріях потенційний власник нерухомості вже починає підбирати меблі та продумувати дизайн навіть найменшого шматочка свого простору, і це абсолютно природно, проте починати

Водночас, як свідчить практика, навіть після гучних скандалів, пов»язаних з квартирними аферами, їх кількість абсолютно не зменшилась. Зрозуміло, що для покупки квартири необхідні значні інвестиції і чітке усвідомлення можливих ризиків.

Ризик №1. Недобудова

Якщо Ви інвестуєте в об»єкт, який ще будується, право власності зможете отримати лише після того як будинок буде прийнятий в експлуатацію. Явним плюсом такого інвестування є можливість придбання квадратних метрів значно дешевше, аніж в готовому вигляді. В той же час, інвестор дуже ризикує цією сумою в разі недобудови. Як правило, забрати потім свої гроші у забудовника – достатньо проблематично.

Ризик №2. Покупка «проблемної» нерухомості

У випадку покупки готової квартири важливо чітко переконатись в тому, що в ній не зареєстровані малолітні, неповнолітні особи, інваліди; квартира не знаходиться у заставі банку та щодо неї відсутні судові спори. Покупка квартир в новобудовах може створити проблему в разі відсутності необхідної реєстрації та дозволів або проблемними аспектами, пов»язаними із земельною ділянкою (документи, які посвідчують право власності/користування можуть бути скасовані або ж будинок може збудований на земельній ділянці з іншим цільовим призначенням).

Ризик №3. Шахрайство

Наразі дедалі виникає дедалі більше шахрайських схем, коли пропонується до продажу квартира, яка не належить тій людині, яка пропонує її купити. Такі люди, як правило, беруть завдаток і зникають, потім їх знайти та притягнути до відповідальності майже неможливо.

Ризик №4. Маніпуляції з договорами

Достатньо розповсюдженими є випадки укладання договорів покупки нерухомості на невигідних для покупця умовах, які дозволяють покупцеві абсолютно законно затягувати процес укладання договору або в майбутньому успішно його оспорити.

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст