Головна Блог Новини Як безробітних залучають на суспільно корисні роботи

Як безробітних залучають на суспільно корисні роботи

08.07.2022
Переглядів : 1850

Наприкінці червня уряд ухвалив постанову, згідно з якою офіційно зареєстровані безробітні, які протягом 30 днів не знайшли роботу, залучатимуться до суспільно корисних робіт — розбору завалів, будівництва, доброустрію тощо.

Згадайте новину: Уряд обмежив виплати з безробіття одним місяцем: після – суспільно корисні роботи

«Що саме потрібно робити в кожному конкретному регіоні — визначатиме місцева влада», — зазначив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Утім, робитимуть вони це все не безкоштовно — таким людям платитимуть мінімальну зарплату, тобто 6 500 грн.

Як пояснюють в уряді, це зроблено, щоб усунути практику, коли люди отримують виплати з безробіття, але не приймають пропозиції роботи.

«В умовах воєнного часу у держави немає для цього ресурсів. Усі мають або воювати та захищати Батьківщину, або працювати на перемогу й для фронту», — наголосив Шмигаль.

Фінансовий аналітик, економіст Олексій Кущ каже, що в умовах війни система державної гарантії праці може сформувати масову зайнятість населення.

Згадайте новину: Прощення банківських кредитів. Законопроект №7441-1 від 14 червня 2022р.

Формат державної гарантії праці або так званого Внутрішнього трудового фронту був започаткований в США. Під час Другої світової війни завдяки Внутрішньому трудовому фронту США забезпечили майже повну зайнятість населення. Наслідки Великої депресії 30-х років минулого століття вони подолали саме під час Другої світової війни. Внутрішній трудовий фронт — це один з елементів мобілізаційної економіки, коли економіка та її ресурси, зокрема трудові мобілізуються на досягнення певних стратегічних цілей. У нас є перспективи створення такого трудового фронту,

— фінансовий аналітик, економіст Олексій Кущ.

Але, наголошує Олексій Кущ, важливо, щоб створення трудового фронту не стало ширмою для позбавлення людей виплат по безробіттю.

Юридичні застереження

Protocol.ua є власником авторських прав на інформацію, розміщену на веб - сторінках даного ресурсу, якщо не вказано інше. Під інформацією розуміються тексти, коментарі, статті, фотозображення, малюнки, ящик-шота, скани, відео, аудіо, інші матеріали. При використанні матеріалів, розміщених на веб - сторінках «Протокол» наявність гіперпосилання відкритого для індексації пошуковими системами на protocol.ua обов`язкове. Під використанням розуміється копіювання, адаптація, рерайтинг, модифікація тощо.

Повний текст